hírek

Kiéhezteti a rákos sejteket a paleolit diéta

A rák nem gyógyítható táplálkozással, ám az étrend támogathatja a testet a betegség elleni harcban. A dietetikusok ezért egyre gyakrabban javasolják a ketogén, azaz szénhidrátszegény étrendet.
2013.06.25. Hírek

A terméketlen férfiaknál nagyobb valószínűséggel alakul ki rák

Azoknál a férfiaknak, akiknek korlátozott a spermatermelődésük, fokozott kockázatnak vannak kitéve a rák kialakulása szempontjából. A Stanford Egyetem kutatása kimutatta, hogy az azoospermiával diagnosztizált 30 év alatti férfiaknál a rák kialakulásának kockázata nyolcszoros, mint a lakosság átlagánál - számol be a Fox News.
2013.06.25. Hírek

Eladják a kórházi adósságokat

Miközben az MKB Bank fokozatosan kiszáll a kórházi adósságok faktorálásából, az OTP egyre nagyobb lehetőséget lát ebben a tevékenységben. Így bár becslések szerint már most is több milliárd forintot tehet ki a megvásárolt egészségügyi követelés, ez a jövőben több okból is tovább növekedhet - írja a Világgazdaság.
2013.06.25. Hírek

Genetikai oka is lehet a migrénnek

A tudósok öt új genetikai régiót azonosítottak, amelyek részben felelősek a krónikus fejfájással járó betegség kialakulásáért. A tanulmányt, amely a Nature Genetics amerikai szakfolyóiratban jelent meg, több mint százezer ember vizsgálata támasztja alá.
2013.06.25. Hírek

Nemet mondanak a patikaállamosításra

Nem ért egyet a kormány patikaállamosítással felérő javaslataival a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége, ezért azt kéri: vonják vissza azt. A tulajdonváltást szorgalmazó Gyógyszerészi Kamara egyelőre hallgat. A parlament jegelte a témát - írja a Világgazdaság.
2013.06.24. Hírek

Minden negyedik stroke-túlélő szenved poszttraumás stresszben

Sokaknak, akik szerencsésen túlélték a stroke-ot, hamarosan egy újabb komoly problémával kell szembenézniük, a poszttraumás stressz szindrómával. Minden negyedik túlélő szembesül ezzel a betegséggel - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
2013.06.24. Hírek

Hat magyar egyetem a legjobb 800 között

Hat magyar egyetem jutott be a legjobb 800 közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorába. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard áll.
2013.06.23. Hírek