hírek

Lesznek HIV-megelőző programok

Az európai uniós HIV/AIDS-megelőző programokra való pályázathoz szükséges önerőt nem tervezték be az egészségügyi költségvetésbe, de a prevenciót végző civil szervezetek számára van pályázható forrás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága az MTI megkeresésére.
2013.06.21. Hírek

A MOK közleménye

A 2013-ra bejelentett egészségügyi béremelés illetően napvilágot látott sajtóhírek és nyilatkozatok kapcsán a Magyar Orvosi Kamara ezúton hívja fel a közvélemény figyelmét az alábbiakra:
2013.06.21. Hírek

Kórházszövetség: folynak a tárgyalások a Hungaropharmával

Zajlanak az egyeztetések a kórházak és a legnagyobb hazai gyógyszerbeszállító, a Hungaropharma között, a cég a kórházak egy részével már meg is egyezett - közölte a Magyar Kórházszövetség vezetőségének megbízásából nyilatkozó Budaházy Emil szerdán az MTI-vel.
2013.06.19. Hírek

Autizmust okozhat a levegőszennyezés

A gyermeküket erősen szennyezett környezetben váró nők kétszer olyan gyakran szülhetnek autista gyermeket, mint a tisztább vidéken élő terhesek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.
2013.06.19. Hírek

Generikus gyógyszerek nélkül nincs ellátás

Az európai egészségügyi kiadások 1975 óta először csökkentek több mint fél százalékkal, ezért sürgős lépéseket kell tenni a hosszú távon is fenntartható ellátás érdekében - hívták fel a figyelmet az európai generikus gyógyszergyártók szakszövetségének konferenciáján.
2013.06.19. Hírek