hírek

Kész az egészségügyi béremelés tervezete

Az egészségügyben dolgozók bérnövelését, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének a szabályait tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg kedden.
2013.06.18. Hírek

Mindenki szervdonorrá válhat, ha nem tiltakozik ellene

Jáel German egészségügyi miniszter olyan módosításokat tervez a szervdonorokról rendelkező izraeli törvényen, amelyek alapján a jövőben minden állampolgár automatikusan donor lenne, hacsak kifejezetten nem tiltakozik ez ellen - írta hétfőn a Háárec című napilap.
2013.06.18. Hírek

Világra szóló újdonságok az orvostudományban

Vadonatúj képalkotó rendszer, intelligens műtéti kés, négydimenziós anatómiai atlasz – csak néhány az utóbbi évek gyógyászatban használatos magyar fejlesztésű, egyetemi, vállalati és céges háttérrel megvalósuló újdonságai közül.
2013.06.18. Hírek

Új emberi testrészt fedeztek fel

Egy kutatócsoport felfedezett egy eddig ismeretlen réteget az emberi szemben. A Dua-hártyának (Dua's layer) nevezett testrész mindössze 15 mikron vastag.
2013.06.18. Hírek

A kórházak háttérországa

Az egészségügyi ágazat 2013. évi béremelését egyhangúlag üdvözli az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE).
2013.06.17. Hírek

Ukrán orvosok látogattak Magyarországra

A gyógykezelésekre szoruló ukránok egyre többen keresik fel a lakóhelyüktől távolabb eső magyar gyógyhelyeket, így a már ismert Hévízen kívül Harkányt, Zalakarost és Tapolcát is.
2013.06.14. Hírek