hírek

Betelt a beszállítók pohara

A kórházak tartozása az orvostechnikai beszállítók felé április végére meghaladta a tízmilliárd forintot, ezért szövetségük rendkívüli tanácskozást hív össze a helyzet rendezésére - írja a Világgazdaság.
2013.06.13. Hírek

Elkészült a patikai hitelprogram

A kormány megtárgyalta és elfogadta a többségi gyógyszerészi tulajdon elérését segítő patikai hitelprogramról szóló előterjesztést - jelentette be a kormányszóvivő csütörtökön a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.
2013.06.13. Hírek

Magyarországon eddig egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtétet végeztek

Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel olyan vérnyomáscsökkentő beavatkozást, amely a vese verőereit körülölelő szimpatikus idegrendszeri fonat rádiófrekvenciás roncsolásával megszünteti a vese mint az egyik legfőbb vérnyomás-szabályozó központ és az agy közötti kóros információáramlást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.
2013.06.13. Hírek

A magyarok negatívan értékelik az egészségügy elmúlt öt évét

A magyarok alapvetően negatív változásokat tapasztaltak az egészségügyben az elmúlt öt évben. Ezzel a világ 15 országában végzett barométervizsgálat rangsorának 14. helyén szerepel Magyarország - közölte az Ipsos kutatóintézet nemzetközi vizsgálatának eredményeiről szerdán.
2013.06.13. Hírek

Megnyitotta kapuit a Janssen Akadémia

A Janssen ismét mérföldkőhöz érkezett: a Janssen Akadémia megnyitásával olyan egyedülálló kezdeményezést indít el, melynek keretein belül elősegíti a magyar orvosok, ápolók, egészségügyi szakemberek orvosi-egészségügyi tudásának elmélyítését.
2013.06.12. Hírek

Virtuális edzés sztrók-betegeknek

A University of Southern California kutatói fMRI készülékkel kimutatták, hogy már a figyelése is más fizikai gyakorlatának erős aktivitást kelt a sztrók-betegek agykérgének motoros (mozgással kapcsolatos) agyterületén. Ez új reményeket kelt az agyi katasztrófát elszenvedett betegek rehabilitációjában.
2013.06.12. Hírek