hírek

Nemzeti szűrőprogram indul: eléri a célját?

A lakosság egészségi állapotának javítására nemzeti szűrőprogram indul az embereket leginkább fenyegető daganatos betegségek kimutatására: a nőknél a méhnyak-szűrés, míg a férfiak esetében a vastagbélvizsgálat kap elsőbbséget. Az általunk megkérdezett keszthelyi háziorvos szerint nincsenek ösztönözve az emberek, így nem is veszik komolyan ezeket a szűrővizsgálatokat, szankció sincs, ha nem jelennek meg.
2013.06.11. Hírek

Áttörés a szeklerózis multiplex kezelésében

Egy kísérleti kezelés, amelynek célja, hogy a szkelózis multiplex hatására bekövetkezett támadást - amikor is az immunrendszer saját maga ellen veszi fel a harcot - leállítja, ígéretesnek bizonyul. Egyelőre kilenc emberen próbálták ki, s a szakemberek sikerekről számolnak be - írja a BBC.
2013.06.09. Hírek

Zavartalan a gyógyszerellátás a veszélyeztetett településeken

Ha szükséges, a mentésben részt vevő hatóságok segítenek eljuttatni a gyógyszereket a vízzel körbezárt településekre – erről telefonon egyeztetettek a gyógyszer nagykereskedők az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, majd tájékoztatták az országos tisztifőgyógyszerészt.
2013.06.07. Hírek

A kórházak felkészültek a betegek fogadására

Egyelőre egyetlen kórház kiürítését fontolják az árvíz miatt, ugyanakkor a fogadó kórházak várják az árvízi védekezés során otthonukat elhagyni kényszerülő betegeket - közölte a fenntartó Gyemszi.
2013.06.06. Hírek

Patikusok is részt vesznek a népegészségügyi mozgósításban

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága, a Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központ és a Magyar Gyógyszerészi Kamara átfogó programjának köszönhetően mától a gyógyszertárak is bekapcsolódhatnak a dohányzás visszaszorításáért elindított átfogó országos programba – jelentette be Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Jászárokszálláson a X. Országos Patikanapon.
2013.06.05. Hírek

Az orvosok 9 százaléka külföldön diplomázott

Egyre több külföldön diplomát szerzett orvos praktizál Franciaországban, ahol egyes földrajzi régiók, illetve szakterületek orvoshiánnyal küszködnek - derül ki a francia orvosi rend tanácsának kedden nyilvánosságra hozott összesítéséből.
2013.06.05. Hírek

Hatásosan kezelte az agydaganatot egy új szer

Az agydaganat agresszív formáira is kedvező hatással vannak a monoklonális, azaz klónozással előállított antitestek - derült ki egy amerikai rákkutatók chicagói kongresszusán bemutatott tanulmányból.
2013.06.05. Hírek