hírek

Kecsegtető hormonterápiás lehetőség 2-es típusú diabetesben

Korunk egyik legmeghatározóbb krónikus, nem fertőző betegségére jelenthet megoldást a Harvard Stem Cell Institute (HSCI) munkatársai által végzett kutatás eredménye. Feltételezéseik szerint ugyanis nagymértékben lassítható lehet a 2-es típusú cukorbetegség (T2DM) progressziója, sőt akár teljesen gyógyíthatóvá is válhat a betegség.
2013.06.05. Hírek

Fogyasztói forradalom a gyógyszer- és egészségiparban is

A gyógyszer- és egészségipar termékeit és szolgáltatásait igénybe vevő fogyasztók minden korábbinál erősebb pozícióba kerültek – mutat rá a PwC Magyarország „A változás állandósága - Betekintés a hazai gyógyszer- és egészségipar üzleti tendenciáiba” című felmérése.
2013.06.05. Hírek

A magyar találmánnyal megelőzhető a vérzéses stroke!

Forradalmasíthatja az agyi érfejlődési rendellenességgel élők gyógyítását az a liquid-polimer folyadék, amelyet Hudák István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Idegsebészeti Klinikájának professzora kísérletezett ki, szintén a nevéhez kapcsolódó új endovaszkuláris eljárás hatékonyságát növelve.
2013.06.04. Hírek

Ecettel azonosítható a méhnyakrák

Egy egyszerű ecet-teszt jelentős módon csökkentheti a méhnyakrákos halálesetek számát különösen azokban az országokban, ahol a korszerű eszközökre nincs pénz. Ilyen India, ahol a nők körében a méhnyakrák a vezető halálok közé tartozik - írja a Fox News.
2013.06.04. Hírek

Világszínvonalú eszközök a pécsi újszülöttellátásban

Világszínvonalú ellátást nyújthatnak az újszülöttek pécsi intenzív centrumában azoknak az orvosi berendezéseknek köszönhetően, amelyek beszerzéséről a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a szállító cégek képviselői pénteken írtak alá szerződést a baranyai megyeszékhelyen.
2013.06.04. Hírek

Az élvonalban

Angol nyelven is megjelent a magyar gyógyvizekből publikált tanulmány metaanalízise, amely nagy lehetőségeket kínál a magyar balneológia számára.
2013.06.03. Hírek

Létrejött az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

A mai napon Balog Zoltán miniszter úr átadta az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) alapító okiratát Dr. Németh Attilának a Nyírő Gyula Kórház, főigazgató főorvosának. Az OPAI kialakítása nem jár az ágyszám növelésével, a fejlesztés a speciális ambulanciákra és a pszichiátriai sürgősségi betegfogadó részlegre irányul, az egyéb országos funkciók ellátása mellett.
2013.06.03. Hírek

Csökken az egészségügy hátránya

A közszféra átlagánál már 8,9 százalékkal magasabb az egészségügyiek jövedelme, és a nemzetgazdasági átlagtól is jelentősen csökkent az ágazatban dolgozók lemaradása a 2012. júliusi béremelést követően – közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet a 2012 IV. negyedéves vezetői tájékoztatójában az egészségügyben dolgozók létszám- és bérhelyzetére vonatkozó számadatokat.
2013.06.03. Hírek