hírek

Testben utazó mikrobuborékokat fejlesztenek

Különleges mikrobuborékok fejlesztésén dolgozik a GE Global Research (GRC) kutatóintézet egyik ultrahangkutatója, Jason Castle: az aprócska, gázzal töltött, vörösvérsejt méretű gömböcskék képesek keringeni a véráramban, visszaverik a hanghullámokat és segítenek a szemcsés ultrahangfelvételek élesebbé tételében.
2013.06.01. Hírek

Melyik megye adta tavaly a legtöbb donort? Most kiderül!

Nőtt tavaly az élő és halott szervdonorok száma Magyarországon, így több szervátültetést végeztek a hat magyarországi transzplantációs központban, ahol összesen négyféle programot működtetnek. A Debreceni Egyetem OEC Idegsebészeti Klinika Intenzív Osztályáról tavaly 22 potenciális donorjelentés történt.
2013.05.31. Hírek

Agysejtek adnak betekintést a Down-szindrómába

Laboratóriumban növesztett agysejteken vizsgálták a Down-szindróma kialakulásának okát. A betegséget okozó hibás gén az értelmi fogyatékosság mellett számtalan fizikai jelet is produkál. A vizsgálat megállapította, hogy a betegek agysejtjei közötti kommunikáció jóval lassabb, mint egészséges társaiknál - írja a BBC.
2013.05.30. Hírek

Vérzést akadályozó folyadékot kísérleteztek ki

Forradalmasíthatja az agyérgörcs gyógyítását az az úgynevezett liquid-polimer folyadék, amelyet Hudák István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Idegsebészeti Klinikájának professzora kísérletezett ki - közölte szerdán az egyetem.
2013.05.30. Hírek

Egyre romlik a patikák helyzete

Évek óta súlytják a patikákat és a gyógyszerpiacot a bevezetett rendelkezések, a közeljövőben pedig újabbak bevezetésére kerül sor, melyek tovább rontják a szektor versenyképességét.
2013.05.29. Hírek