hírek

Ágazati béremelés és új bértábla – Kiket érint?

30 milliárd forintot költ arra a kormány, hogy közel 95 ezer egészségügyi dolgozó január elsejéig visszamenőleg béremelést kapjon. Például az orvosi munkakörben dolgozók havi 10 ezer és 40 ezer forint közötti bér-, illetve illetményemelést kapnak szeptemberben.
2013.05.29. Hírek

Nem lesznek ápolók nyolc általános végzettséggel

Minden jel szerint hamvába holt a miniszterelnök főtanácsadójának az az ötlete, hogy OKJ-s tanfolyamokon képezzenek ápolókat a magyar egészségügy számára akár 8 osztályt végzett tartós munkanélküliekből, és hogy velük pótolják azokat a magasan képzett, nyelvet beszélő ápolókat, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot - írja a Világgazdaság.
2013.05.28. Hírek

Új módszer a kórházi fertőzések előrejelzésére

Becslések szerint évente nagyságrendileg százezer kórházi fertőzés fordulhat elő Magyarországon. Az úgynevezett nozokomiális, vagyis csak kórházi körülmények között terjedő kórokozók a legyengült szervezetű betegek számára akár végzetesek is lehetnek.
2013.05.28. Hírek

Súlyos veszély fenyegeti a háziorvosi rendszert

A Népszabadság szerint súlyos veszély fenyegeti a háziorvosi rendszert, a túlzott anyagi kockázat miatt könnyen előfordulhat, hogy nem lesznek majd olyan szakemberek, akik kiöregedő kollégáik helyére állnának.
2013.05.28. Hírek

Hamarabb juthatnak térd- és csípőprotézishez a rászorulók

A kormányzati ígéretek szerint várhatólag nyár végén, ősz elején 5 milliárd forintot különítenek el a különböző protézisre várók listájának csökkentése érdekében - erről Horváth Zsolt, a kecskeméti kórház stratégiai igazgatója beszélt a témában tartott budapesti rendezvényen.
2013.05.27. Hírek

Nusser Zoltán a 2013. évi Bolyai-díjas

Nusser Zoltán agykutatónak ítélték oda a 2013. évi Bolyai-díjat. A magyar tudományos Oscar-díjnak is nevezett elismerést Áder János köztársasági elnök adta át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett esti ünnepélyes gálán - írja a hirado.hu
2013.05.27. Hírek

Ennyit spórolt az OEP a betegeken

Április végén 42 milliárdos plusszal zárt az egész évre 1 806 milliárd forintból gazdálkodó Egészségbiztosítási Alap. A bevételek több mint 3 százalékkal, azaz 20 milliárddal haladták meg az időarányos előirányzatot, a kiadások pedig majdnem 4 százalékkal, 22,5 milliárd forinttal maradtak el attól - írja a Napi Gazdaság.
2013.05.27. Hírek