hírek

Kevesebb helyen kell elrendelni kötelező tüdőszűrést

Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az adatok azt mutatják: a kötelező tüdőszűrés meghosszabbítására Budapesten, illetve az agglomerációban, továbbá a Csongrád megyei Kisteleken nem lesz szükség, és hasonló a helyzet Hajdú-Bihar valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben is.
2013.05.22. Hírek

WHO: még nem tudják legyűrni a madárinfluenzát és a koronavírust

A világ még nincs felkészülve a madárinfluenza-járványra – erre figyelmeztetett kedden Fukuda Keidzsi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) társigazgatója. Margaret Chan, a szervezet főigazgatója új vírusok kockázataira figyelmeztetett, és világméretű együttműködést sürgetett.
2013.05.22. Hírek

Gondban vannak a mentők

Mentőautók beszerzését és mentőállomások építését is magába foglaló milliárdos fejlesztések kezdődtek az idén az Országos Mentőszolgálatnál, miközben a szervezet gyakorlatilag napi működési gondokkal küzd - írja a Világgazdaság.
2013.05.22. Hírek

Másképp támogatnák a gyógyászati segédeszközöket

A gyógyászati segédeszközök áfájának csökkentését, a támogatott termékstruktúra felülvizsgálatát, új és korszerű eszközök befogadását javasolja többek között a betegellátás színvonalának javítása és a kiadások ésszerű felhasználása érdekében az Orvostechnikai Szövetség - írja a Világgazdaság.
2013.05.22. Hírek

A stressz megnöveli a vérzsír-szintet

A szakértők már évek óta ismétlik, hogy az érzelmi stressz fokozza a kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) betegségek kockázatát, együtt az egészségtelen életmódi szokásokkal: a dohányzással, a helytelen táplálkozással, az ülő életmóddal.
2013.05.21. Hírek

A depresszió növeli a stroke kockázatát

A 40-es, 50-es éveikben járó nőknél majdnem duplájára növekszik a stroke kialakulásának kockázata összehasonlítva kortársaikkal - állapította meg egy nagyméretű tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
2013.05.21. Hírek

Kiterjesztetnék a béremelést

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete szerint elengedhetetlen, hogy az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztést a szociális ágazatra is kiterjesszék, mivel az abban dolgozók átlagos nettó fizetése pótlékokkal 70-90 ezer forint - írja a Magyar Hírlap.
2013.05.21. Hírek

Bélbaktériummal a hízás és a cukorbetegség ellen?

Bélben található baktériumot használtak fel a tudósok az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség visszafordítására állatkísérletekben, amelyről a BBC számol be. A felfedezett baktérium módosítja a bélfalat és az élelmiszer felszívódásának módját.
2013.05.20. Hírek