hírek

Millióknak adhat reményt az új eljárás

Új stratégiát próbál ki egy nemzetközi kutatócsoport a máig gyógyíthatatlan HIV-fertőzöttek megmentésére. A módszer feltörheti a sejtekben rejtőző kórokozó védelmi rendszerét - írja a hirado.hu.
2013.05.06. Hírek

Genetikai mutáció lehet a migrén oka

A Kalifornia Egyetem új kutatása szerint genetikai mutáció állhat a migrén hátterében - írja a Fox News. A tanulmány szerint a kazein-kináz I delta nevű gén mutációja okozhatja a gyakori migrént.
2013.05.05. Hírek

Petíció a hamisított malária elleni gyógyszerek gyártása ellen

Minden ötödik percben meghal egy gyermek, hamisított malária elleni gyógyszerekkel való kezelés következményeként – ezzel a mondattal hívja fel a figyelmet a gyógyszerhamisítás súlyosságára a Dutch Malaria Foundation új kampányában. Az alapítvány petíciót indított a hamisítványok gyártása ellen.
2013.05.04. Hírek

150 millió euró agykutatásra

Az Európai Bizottság mintegy 150 millió euró összegű támogatást különített el húsz új nemzetközi agykutatási projekt céljára a májusban induló "agykutatás európai hónapja" elnevezésű kezdeményezés részeként.
2013.05.02. Hírek

Dollár tízmilliárdokba kerül egyetlen orvosság

Mindössze négy olyan gyógyszercég van a világon, amely tíz vagy annál több új gyógyszert tudott szabadalmaztatni az elmúlt egy évtizedben. Egyetlen új pirula kifejlesztése ma már dollár tízmilliárdokba kerül - írja a Világgazdaság.
2013.05.02. Hírek

Milliárdokat kapnak a nyugdíjasok

A Napi Gazdaság cikke szerint a kormány 6,5 milliárd forinttal megemelte az OEP kiadásait, amit a nyugdíjas alkalmazottak bérkiegészítésére mehet. A kiadás a hiányt növeli.
2013.05.02. Hírek

Nincs ellenszer egy új maláriatípus ellen

Új malária-kórokozót azonosítottak be kutatók, ez a fajta kórokozó ellenáll a hatóanyagoknak. A kutatók Kambodzsa nyugati területein találták a parazitákat, amelyek különböznek a világ többi részén ismert kórokozóktól - írja az index.hu.
2013.04.30. Hírek

Csobbanj az egészséges szívdobbanásért!

Rendhagyó mérkőzésen győzte le a „Megelőzés” az „Infarktust” tegnap délelőtt a Császár-Komjádi Uszodában. A 12:11-es végeredménnyel zárt mérkőzést a Semmelweis Egyetem és a Teva-Vasas vízilabda csapata vívta, aminek célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára. Ma ugyanis hazánkban szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg a legtöbb ember. A megbetegedések jó része azonban megelőzhető volna.
2013.04.30. Hírek