hírek

Az érintettek megkapják jövedelemkiegészítésüket

Július 20-ig kell megkapniuk első jövedelemkiegészítésüket azon egészségügyi dolgozóknak, akik a nyugdíjukról lemondva továbbdolgoznak az egészségügyben - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendeletből.
2013.04.29. Hírek

Patika-hitelprogramot tervez a kormány

A gyógyszerészek kedvezményes hitellel vásárolhatnak tulajdonrészt közforgalmú gyógyszertárat működtető gazdasági társaságban - a feltételeket tartalmazó kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
2013.04.29. Hírek

Várólisták, előjegyzések - Mire lesz elegendő az 5 milliárdos pluszpénz?

Jelenleg közel 80 ezren várakoznak valamilyen beavatkozásra, a leghosszabb időt, 1219 napot szürkehályog-műtétre. A várólisták rövidítését szolgáló, összesen ötmilliárd forintos "akciós műtétek" főként a gerinc- és csípőprotézis beültetésére már több mint hat hónapja várakozóknak kedveznének. Számítások szerint 10 ezer műtétet lehet elvégezni ebből a többletforrásból.
2013.04.28. Hírek

Kísérleti áttörés cukorbetegségben

Amerikai kutatók egy olyan hormont fedeztek fel, amellyel felszaporíthatók a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjei. A kutatók szerint a betatrophin nevű hormon a cukorbetegség minden eddiginél hatékonyabb terápiáját teheti lehetővé - írja az origo.hu.
2013.04.28. Hírek

Jaj a gyógyszerhamisítóknak: itt a mindent tudó gépezet

A hamis vagy silány minőségű maláriaellenes gyógyszerek kiszűrésére alkalmas készüléket fejlesztettek ki. Az új módszertől nem kevesebbet remélnek, mint hogy sikeresen veszi majd fel a harcot a gyógyszerhamisítókkal - írja a Magyar Nemzet.
2013.04.27. Hírek

Sokkal több a HIV-pozitív, nincs pénz a szűrésre

A korábbi évekhez képest országos átlagban minimum tíz százalékkal csökkent a HIV-szűrések száma, ennek ellenére soha nem látott számban regisztráltak tavaly új HIV-fertőzötteket Magyarországon - írja a Világgazdaság.
2013.04.25. Hírek

Könnyebben terjed át az emberre az új madárinfluenza-vírus

Az eddig felfedezett madárinfluenza-vírusok között az egyik leghalálosabb a múlt hónapban Kínában megjelent altípus, ami annál is jobban aggasztja az egészségügyi szakértőket, mert könnyebben terjed madárról emberre, mint az egy évtizeddel korábbi változata – közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2013.04.25. Hírek

Egyelőre nem lesz közösségi köldökzsinórvér-őssejtbank

Nem kerül az Országgyűlés elé a közösségi köldökzsinórvér-őssejtbank létrehozását célzó országos népi kezdeményezés, mert nem sikerült összegyűjteni az ehhez szükséges 50 ezer érvényes aláírást. Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén elrendelte az összegyűjtött 38 ezer aláírás megsemmisítését.
2013.04.24. Hírek