hírek

Éjjeli zaj növeli a szívbetegség kockázatát

Növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát a szállópor és a zaj. Az esseni Nyugat-Németországi Szívközpont orvosainak kutatása szerint az éjszakai lárma és a 2,5 mikrométernél kisebb szállópor-részecskék belélegzése összefüggésben áll a főverőerek elmeszesedésével és megkeményedésével.
2013.04.23. Hírek

Szülésznő is végezhetne terhesgondozást

Az egészségügyért felelős államtitkárság tervei szerint szeptembertől szülésznő is végezhet terhesgondozást; az erről szóló miniszteri rendelet tervezete már olvasható a kormány honlapján.
2013.04.23. Hírek

A körülmetélés csökkenti a HIV kockázatát

Egy új tanulmány alátámasztja a korábbi adatokat, miszerint a körülmetélés megóvhatja a férfiakat a HIV-fertőzéstől. Az eljárás legalább felére csökkenti a kockázatot. A tudósok szerint ennek egyik oka, hogy a fityma eltávolítása megfosztja a baktériumokat élőhelyüktől.
2013.04.22. Hírek

Engedély kell a külföldi gyógyuláshoz

Felkerült a kormány honlapjára a legújabb salátatörvénymódosítás-tervezet, mely érinti többek között a személyes adatok kezelését a határon túli egészségügyi ellátás során.
2013.04.22. Hírek

Egyre több gyógyszernek áll ellen a malária kórokozója

Világszerte 3,3 milliárd embert fenyeget, és évente 660 ezer halálos áldozatot követel a malária – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely a trópusi betegség elleni küzdelem április 25-i világnapja előtt ismertette a kórral kapcsolatos adatait.
2013.04.22. Hírek