hírek

Mostantól nem titkolhatják el az orvosok, hogy mit ültetnek betegeikbe

Friss, ropogós, mégis, várhatóan sokaknak lesz keserű a szája íze a tavaszi egészségügyi salátatörvénytől. A nem kevesebb, mint huszonegy intézkedést felsoroló, számos egészségügyi és egészségbiztosítási törvényt módosító kormány-előterjesztés például a jelenleginél jóval átláthatóbbá – és ez által mellesleg adózási oldalról is megfoghatóvá – tenné a magán-egészségügyi szolgáltatók tevékenységének egy részét - írja a Világgazdaság.
2013.04.20. Hírek

A magyar egészségügy szerkezetének átalakítását sürgeti az MKSZ

A legfrissebb adatok alapján 1800-ra tehető azon magyar orvosok száma, akik ma külföldön dolgoznak: 800-an tartósan külföldön élnek, és ezren távoztak a közelmúltban – ismertette a magyar egészségügyben dolgozók körében végzett felmérés eredményeit az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes-államtitkára.
2013.04.19. Hírek

Továbbra is rejtély a H7N9 terjedése

A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna - közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média csütörtökön.
2013.04.19. Hírek

Veszély fenyegeti a patikaszektort

A patikai létszámrendelet újragondolását, a forgalmazható termékkör bővítését, az egészségpénztári kártya használatát a teljes termékkörre és a marketingszabályok lazítását a nem tb-támogatott termékre javasolja többi között a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.
2013.04.19. Hírek

Lesz idén is béremelés az egészségügyben

Lesz idén is béremelés az egészségügyben, és biztosra vehető az intézeti gyógyszerészek, a diplomás ápolók és a szakdolgozói bértábla alján lévők bérének emelése - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára csütörtökön Siófokon, a Magyar Kórházszövetség kongresszusán.
2013.04.19. Hírek

Egységes betegregisztert szeretnének

Központi betegregiszter létrehozását és a vérzékenység miatt korábban mozgáskorlátozottá vált betegek rehabilitációban való nagyobb részvételét szeretné elérni a hemofíliásokat tömörítő szervezet. Erről a hemofília világnapon tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón beszéltek az egyesület vezetői.
2013.04.18. Hírek

A vaklicit sikere számokban

7 milliárd forinttal csökkent 2012-ben a lakosság gyógyszerre fordított kiadása az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által bevezetett vaklicitnek köszönhetően.
2013.04.17. Hírek

Havi kétmilliót kérnek a háziorvosi praxisok

A négy hazai orvosegyetemen jelenleg mindössze 68-an vannak azok, akik a háziorvosi szakképzést választották. Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének (FAKOOSZ) újraválasztott elnöke, Selmeczi Kamill ezzel érzékeltette a testület kongresszusán, hogy a fiatalok számára nemcsak a nehézsége, de a megélhetési problémák miatt sem vonzó már a háziorvoslás.
2013.04.17. Hírek

Tetszik nekünk a kórház-államosítás

Az államosítás és a béremelés miatt kiszámíthatóbbnak látják az egészségügyi rendszert a betegek és az abban dolgozók is, így ez év elején nagyobb bizalmat szavaztak az egészségügynek, mint évek óta bármikor - írja a Világgazdaság.
2013.04.17. Hírek