hírek

Módosul a cukorbetegek inzulinkezelésével kapcsolatos szabályozás

A kormány hivatalos honlapján megjelent jogszabálytervezet elfogadása lehetőséget ad az analóg inzulinok 100%-os finanszírozásának folyamatos biztosítására az 1-es típusú cukorbetegeknél – beleértve a gyermekkori cukorbetegeket is-, továbbá a korábbi szabályozásnak és a jelenlegi módosításnak köszönhetően a diabéteszes betegek eredményesebb kezelése tovább folytatódhat.
2013.04.16. Hírek

Nem valók orvosi hirdetések a kuponos oldalakra

Etikátlannak tartja a magánorvosok hirdetéseinek jelentős részét a Magyar Orvosi Kamara, amelynek elnöke hangsúlyozta, kétséges, hogy a beteg a kuponos akciók alapján jó döntést tud-e hozni arról, kinek a szolgáltatását vegye meg - olvasható a mok.hu oldalon.
2013.04.16. Hírek

Pályázat az egészségügyi szakdolgozói teljesítmények méltó elismeréséért

A korábbinál jóval szélesebb összefogással, az Astellas Pharma és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara mellett immár a négy legnagyobb, az egészségügyi szakdolgozó képzésben érintett egyetem részvételével indul útjára a 2013-as Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat, melynek egyik médiatámogatója a DRportal.
2013.04.16. Hírek

Október a határidő

Ez év október végére meg kell teremteni a határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó uniós irányelv hazai bevezetésének feltételeit - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
2013.04.16. Hírek

Év eleji pénzosztás feltételekkel

A makrogazdasági folyamatok prioritása mellett sem lesz restrikció az egészségügyben. Megkezdik a kórházak legdurvább adósságainak kiegyenlítését, és a jövő tervei között szerepel, hogy ne év végén osszák ki az egészségbiztosító pénzmaradványát az eladósodott intézményeknek, hanem év elején kapjanak feltételekhez kötötten több pénzt - írja a Figyelő Online.
2013.04.15. Hírek

Megbecsülésükért küzdenek az alapellátó orvosok

Amennyiben nem történik érdemi és hathatós döntés a háziorvosi praxisok presztízsének növelésére, abban az esetben tartani lehet attól, hogy tíz éven belül veszélybe kerülhet az orvosi alapellátás - mondta Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének újraválasztott elnöke szombaton a szervezet tisztújító közgyűlésén.
2013.04.15. Hírek

Nem egészen szabad betegáramlás

Már készülnek a részletes hazai szabályok ahhoz az uniós irányelvhez, amely szerint ősztől elvileg bármelyik uniós beteg bármelyik uniós országban gyógyíttathatja magát. A jelenlegi évi 500-600 magyarnál biztos több külföldi gyógykezelést finanszíroz majd a biztosító - írja a Világgazdaság.
2013.04.15. Hírek

A mai felnőtt generáció ‘metabolikusan’ kevésbé egészséges

A European Journal of Preventive Cardiology című folyóiratban számoltak be a kutatók egy 1987-ben elkezdett, nagyarányú és hosszú távú vizsgálatról, amelyben 6000 személy vett részt (Doetinchem Cohort Study), Hollandiában. A vizsgálat a szív- és érbetegségek ismert anyagcsere-kockázati tényezőit mérte fel.
2013.04.14. Hírek

Több szelén - kevesebb prosztatarák?

Azoknál a férfiaknál, akiknek a szervezetében nagyobb arányban fordul elő az ásványi szelén, ritkábban diagnosztizálnak előrehaladott prosztatarákot - írja a Health Day.
2013.04.13. Hírek