hírek

Új őssejt-eljárást szabadalmaztatna egy magyar cég

Új szabadalmat jelentett be a Krio Intézet a köldökzsinór szövetből kivonható kötőszöveti őssejtek feldolgozására és tárolására. Az eljárással az eddiginél nagyobb mennyiségben nyerhetők ki őssejtek a gyermek születésekor.
2013.04.11. Hírek

Változások a DE OEC vezetőségében

Két pozícióban is személyi változás történik: a DE OEC elnöki tisztségét Dr. Fülesdi Béla, Általános Orvostudományi Karának dékáni tisztségét Dr. Mátyus László tölti be július 1-től kezdődően.
2013.04.11. Hírek

Gyorsan mutálódik az új vírus

Az új madárinfluenza-vírus akár nyolcszor gyorsabban képes mutálódni, mint egy átlagos influenzavírus - állapították meg a dél-kínai Sencsen egyetemi kutatói. Lapjelentések emiatt az átlagosnál aggasztóbbnak ítélik a helyzetet.
2013.04.11. Hírek

Vaktában alakítják át az egészségügyet - a betegek járnak rosszul

Letakart műszerfallal vezetett repülőhöz hasonlít az egészségügy jelenlegi irányítása, hiányzik a helyzetelemzés, de azok az adatok és mutatók is, amelyek alapján jó döntéseket lehet hozni - hangzott el tegnap, a Falus Ferenc volt tisztifőorvos nevével fémjelzett Markáns vélemények című, ezúttal az ideális fekvőbeteg ellátást középpontba helyező rendezvénysorozaton - írja a Napi Gazdaság.
2013.04.10. Hírek

Csökkentenék a várakozási időt

Harminc perc – ennyi az a várakozási idő, amit szakirodalmi adatok szerint a világ fejlett országaiban a betegek hajlandók arra várni, hogy bejussanak az orvoshoz - derül ki a Világgazdaság cikkéből.
2013.04.10. Hírek