hírek

Sebességváltás a mentőknél

Burány Béla az új megbízott vezetője az Országos Mentőszolgálatnak - így jelentette villám sajtótájékoztatón Szócska Miklós egészségügyi államtitkár Mártai István korábbi főigazgató leváltását. Mint fogalmazott, a vezetőváltással sportnyelven szólva "zónavédekezés helyett letámadásos, gyorsabb modernizáció" fogja jellemezni a mentőszolgálatot - írja a Napi Gazdaság.
2013.04.09. Hírek

Mégis a méret a lényeg

Egy nemzetközi kutatócsoport végre választ adott arra az igen fontos és sok vitát kavaró kérdésre, hogy valóban számít-e a nőknek a pénisz mérete.
2013.04.09. Hírek

Robotsebészet: hiányzik egy jól felépített tréningrendszer

Európában 360 da Vinci robotsebészeti eszközt használnak az orvosok, az olaszoknál van a legtöbb, közel 60, a német 55, a szlovák egészségügy pedig 3 ilyen eszközt működtet. Hogy hazánkban mikor használhatnak a szakemberek ilyen technológiát, még kérdéses. Az általunk megkérdezett dr. Wéber György szerint talán egy évtized, bár ennél korábban fog lépni a magánszféra.
2013.04.09. Hírek

Nem terjed emberről emberre a H7N9-es vírus

Egyelőre semmi jele annak, hogy a H7N9-es új madárinfluenza-vírus emberről emberre terjedne - közölte a kínai nemzeti egészségügyi és családtervezési bizottság hétfői sanghaji sajtótájékoztatóján.
2013.04.09. Hírek

Kényszernyugdíj: több ezren még dolgoznának

Összesen több mint háromezer nyugdíjas közalkalmazottat, illetve köztisztviselőt szeretnének mentesíteni a tárcák a kényszernyugdíjazás alól – tudta meg a Világgazdaság. Egyelőre senki sem tudja, mikor és mi alapján dönt a kormány a méltányossági kérelmekről.
2013.04.09. Hírek

Új influenzavírust azonosítottak Kínában - Nemzetközi információk és jelenleg szükséges intézkedések Magyarországon

Az elmúlt héten hivatalos csatornákon (Egészségügyi Világszervezet, Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) keresztül értesítés érkezett az ÁNTSZ-hez arról, hogy egy új madárinfluenza-vírust azonosítottak Kínában, amely súlyos emberi megbetegedést képes okozni – mondta dr. Paller Judit mb. országos tisztifőorvos Budapesten, az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban megtartott sajtótájékoztatón.
2013.04.08. Hírek

Indokolt lehet a Kínából érkezők járványügyi vizsgálata

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint ha heveny, súlyos légúti megbetegedés lép fel egy olyan embernél, aki az elmúlt tíz napban Kínában járt, indokolt a H7N9-es típusú influenzavírusra vonatkozó virológiai vizsgálata, illetve a vele kapcsolatba kerülők járványügyi megfigyelése.
2013.04.08. Hírek

A D-vitamintól válik energikussá a szervezet

Az izomműködés lényegesen javul a D-vitamin táplálékkiegészítő hatására, mert a mitokondriumok – a sejtek ‘erőműveinek’ – aktivitását serkenti a vitamin – állapította meg a Newcastle Egyetem kutatócsoportja.
2013.04.08. Hírek

Jogász válaszol - új szolgáltatás a DRportalon

Az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet szerteágazó jogszabályi háttér szabályozza. A szabályoknak szigorúan meg kell felelni, hiszen az egészségügyi tevékenység kiemelten ellenőrzött terület, a szabályok megsértése komoly anyagi, erkölcsi és adott esetben büntetőjogi hátránnyal járhat.
2013.04.07. Hírek