hírek

A demencia a legdrágább betegség

Noha a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek sokkal több emberéletet követelnek, mégis a demencia az Egyesült Államok legdrágább betegsége, amely évi 157-215 milliárd dollárjába kerül az amerikai társadalomnak és a családoknak - derült ki a RAND Corporation nevű nonprofit szervezet legfrissebb jelentéséből.
2013.04.05. Hírek

Kopogtat az új madárinfluenza - titkolóznak a hatóságok

Világjárvánnyal fenyeget az új madárinfluenza-vírus megjelenése, miután Kínában újabb eseteket találtak, mégpedig egymástól meglehetősen nagy távolságra. A hatóságok eltitkolhatják a megbetegedések valós számát - írja a Napi Gazdaság.
2013.04.04. Hírek

Harc a tisztességtelen egészségügyi reklámok ellen

Az elmúlt évtized egyre liberálisabb gondolkodásmódja, a Versenyhivatal és az Európai Unió nyomása miatt 2006-ban megváltozott a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexének hirdetési etikára vonatkozó szabályozása. Az új reklámpiaci eszközök megjelenésével azonban a korábban ismert reklámújságokon túl óriási tér nyílt meg az ellátók előtt, amit sokszor nem etikusan használnak – legalábbis a Magyar Orvosi Kamara szerint, akik egységes piaci szabályozást sürgetnek.
2013.04.03. Hírek

Agykutatás dollármilliókért

Az agyműködés kutatására és átfogó feltérképezésére irányuló, már az első évben 100 millió dollárral finanszírozott projektet hirdetett meg kedden a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök.
2013.04.03. Hírek

Elfogadhatatlan a kórházak fizetési ajánlata

Az Orvostechnikai Szövetség elfogadhatatlannak és tagvállalatai működését súlyosan veszélyeztetőnek tartja azt a javaslatot, amely szerint egyes kórházak egy évvel meghosszabbítanák lejárt idejű tartozásaik kifizetési határidejét, illetve a beszállítói tartozásaik felét tízhavi részletben egyenlítenék ki.
2013.04.03. Hírek