hírek

Nem kapott zöld utat az Egis készítménye

Kedvezőtlen hír érkezett az Egis számára, az AstraZenecával történt megállapodás értelmében ugyanis a Watson 2016. májustól kezdheti meg forgalmazni a hazai gyógyszercég rozuvaszatin cink nevű készítményét az Egyesült Államokban - adta hírül az RTT News.
2013.03.25. Hírek

Jelentést kér a kormány a lakosság egészségi állapotáról

Április közepére többek között a lakosság egészségi állapotáról, az egészségügy emberierőforrás-szükségleteiről is jelentést kér a kormány az emberi erőforrások miniszterétől - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból.
2013.03.25. Hírek

Logisztikai iránymutatások a gyógyszerhamisítás ellen

Az Európai Bizottság a gyógyszer nagykereskedők és forgalmazók számára tett közzé a közelmúltban iránymutatásokat, amelyben a hatékonyság növelése mellett a hamis gyógyszerek forgalomba kerülésének akadályozására is alkalmas jó gyakorlatokat összegez.
2013.03.23. Hírek

A túl sok sztatin vesekárosodást okozhat

Azoknál az embereknél, akik túl sok adagot szednek be a népszerű koleszterin-csökkentő sztatinokból, megnő a kockázata a különböző vesebetegségek kialakulásának - olvasható az OrientPress Hírügynökség oldalán.
2013.03.23. Hírek

Betegek maradtak ki az ellátásból

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) megszűnése után több száz ember is kieshetett az ellátórendszerből a Magyar Nemzet által megkérdezett pszichiáterek szerint, míg a hivatalos adatok alapján a skizofréniában szenvedők közül csaknem százan maradtak ellátatlanul.
2013.03.22. Hírek

Új terápia a hepatitis C kezelésére

Az eddigi kezelési lehetőségre nem reagáló betegek számára jelentős esélyt jelent az úgynevezett proteáz-gátló, direkt vírusellenes szerek használata - írja a hvg.hu.
2013.03.22. Hírek