hírek

A kétévente végzett emlőrákszűrés hatékony az 50 év feletti nőknél

Ugyanolyan hatékony a kétévente végzett emlőrákszűrés, mint az évenkénti mammográfia az 50-74 év közötti nők körében, sőt még a sűrű emlőállományú és a menopauza enyhítésére hormonterápiában részesülő nők esetében is, ráadásul kevesebb hamisnak bizonyuló pozitív eredményeket hoz - derítette ki egy nagyszabású amerikai tanulmány.
2013.03.21. Hírek

Évente többszázezren lesznek tbc-sek Európában

A tuberkulózis ugyan visszaszorulóban van, mégis naponta több mint ezren, évente pedig 380 ezernél is többen betegszenek meg benne Európában az Egészségügyi Világszervezet keddi tájékoztatása szerint - írja a hvg.hu.
2013.03.20. Hírek

AZ OEP nem szankcionál

Az elmúlt napok rendkívüli időjárása az áramellátás kimaradása miatt a háziorvosi ellátásoknál is kényszerű helyzeteket produkált.
2013.03.20. Hírek

Sebészeti ellátás javítása uniós forrásból

A sebészeti ellátás javítására nyert kétmillió eurós uniós forrást a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma és a nagyváradi önkormányzat - jelentették be a program résztvevői kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.
2013.03.20. Hírek

A gyors HIV kezelés "meggyógyítja" az AIDS-et

A HIV-fertőzés gyors kezelése, közvetlenül a vírussal való fertőzést követően, amely az AIDS-et okozza, elegendő lehet a "funkcionális gyógyulásra" - állapította meg egy kisméretű tanulmány, amely időben kezelt HIV fertőzöttek bevonásával készült - számol be a Fox News.
2013.03.19. Hírek

Orvosi konszenzus a HRT körüli kérdésekről

A menopauza tüneteinek enyhítésére alkalmazott hormonterápiával (HRT) kapcsolatban az utóbbi években több tanulmány vetett fel kérdéseket. A bizonytalanságot számos orvoscsoport részvételével megfogalmazott konszenzusos közlemény oszlatja el.
2013.03.19. Hírek