hírek

Az egészségünkre is ráférne a forradalom

Egy nagy ünnep, legyen az újév, vagy március 15-e, mindig jó alkalom arra, hogy az ünnepi zsongásban egy kicsit magunkba (vagyis jelen esetben a statisztikákba) is nézzünk. Tegyük most meg ezt az egészségünk szempontjából! Több egészségünkkel kapcsolatos kutatást gyűjtöttünk össze, hogy megtudjuk: hogy is állunk az egészségünkkel. Nem sok jóra számíthatunk.
2013.03.15. Hírek

Magyar-Román közös egészségügyi projekt

Elkezdődik a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló Egészségügy- és attitűdfejlesztés Makó és Lugos térségében elnevezésű projekt – közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) kedden.
2013.03.14. Hírek

A kiégés drámaian növeli a szívroham kockázatát

Azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak a kiégéshez (burnout), mindennaposak a munkahelyeken: a nagy stressz, erős munkaterhelés, a munkaszituáció feletti kontroll hiánya, az érzelmi támogatás hiánya és az állandó túlórázás. Mindez fizikai, kognitív és érzelmi kimerüléshez vezet.
2013.03.13. Hírek

Nincs teljes körű betegbiztonság

Százból átlagosan tíz beteg kénytelen elszenvedni egészségügyi ellátása során valamilyen nemkívánatos eseményt, amelyek 70 százaléka megelőzhető, illetve elkerülhető lenne. A szakemberek szerint az egyre fokozódó ápolóhiány miatt azonban inkább a szövődmények arányának növekedése várható - írja a Világgazdaság.
2013.03.13. Hírek

Új jelölést vezetnek be a gyógyszereken

Egy, a napokban az Európai Bizottság által elfogadott jogszabálynak köszönhetően fordított háromszöggel kell jelölni a jövőben azokat az EU-ban forgalmazott gyógyszereket, amelyek kiegészítő ellenőrzést igényelnek - írja a Napi Gazdaság.
2013.03.12. Hírek