hírek

Átfogó program készül a mentális zavarok megelőzésére

Átfogó program kidolgozásába kezdett a ma már minden ötödik embert érintő különféle mentális zavarok megelőzésére a Magyar Pszichiátriai Társaság. Az egészségügyi tárca megbízásából indult nagyszabású munkába betegszervezetek, különféle civil szerveződések szakértőit is bevonják.
2013.03.11. Hírek

Új gyermeksebészeti ügyeleti rend a fővárosban

Április elsejével megszűnik a gyermeksebészeti ügyelet a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyén, ezért Budapest és Pest megye sürgősségi ellátásában átalakul a közép-magyarországi nagytérségi ügyeleti rend.
2013.03.11. Hírek

Az ingergazdag környezet véd az Alzheimer-kór ellen

Dennis Selkoe, a Brigham and Women's Hospital Neurológiai Betegségek Központjának igazgatója állatkísérletekkel bizonyította, hogy az ingergazdag környezet, a hosszas, intenzív stimulációjával, és főként a rendszeres, új tevékenységekkel késlelteti az Alzheimer-kór tüneteinek megjelenését.
2013.03.10. Hírek

Meglepő új ajánlás az ételallergia megelőzésére

Várhatóan mind a szakembereket, mind a szülőket megosztja majd egy új ajánlás, amelynek értelmében az allergénnek számító élelmiszereket érdemes minél előbb, lehetőleg már féléves korban bevezetni a baba étrendjébe - írja az origo.hu.
2013.03.09. Hírek

Hamis gyógyszerért börtön

Két év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek az Egyesült Államokban egy férfit, aki a vád szerint mintegy 500 darab hamis potencianövelő tablettát adott el amerikai vevőinek.
2013.03.09. Hírek

Milliárdos a nyugdíjkompenzációs forrásigény

Négy hónap múlva már folyósítani kellene a beígért kompenzációt a továbbfoglalkoztatásukat kérő és ezzel a nyugdíjukról lemondott egészségügyi dolgozóknak, ám továbbra sem tudni, mekkora összegre számíthatnak az érintettek, az honnan és hogyan jut el hozzájuk - írja a Világgazdaság.
2013.03.08. Hírek

Kényszernyugdíj: magának is ellentmond a tárca

A tárca tájékoztatása szerint 2013-ban az egészségügyben 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az Országgyűlés azon rendelkezése, amely körükben kizárja a nyugdíj és a munkabér egyidejű felvételét - írja a Népszava.
2013.03.07. Hírek

Egy kórház sem marad áram nélkül

Egy kórház sem marad áram nélkül - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) szerdán az MTI-vel, a közleményben egyúttal visszautasítva az egészségügyi ellátás veszélyeztetésére utaló, "pánikkeltésre alkalmas sajtóhíreket".
2013.03.07. Hírek

Folytatódjon a megkezdett bérrendezési folyamat!

Az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói kamara elnöke szerint alapjaiban és hosszú távra kell rendezni az ágazati béreket, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke pedig azt tartaná komoly ajánlatnak, ha legalább ugyanolyan mértékű béremelést kapnának mint tavaly, és ez az alapbérben jelenne meg.
2013.03.07. Hírek