hírek

Az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek

A kanadai Addiktológiai és Mentálhigiéniai Központ (CAMH) új tanulmánya szerint ma már az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek globálisan, függetlenül attól, hogy a felnőttek többsége tartózkodik az alkoholfogyasztástól világszerte.
2013.03.06. Hírek

Újabb gyógyszerár csökkenést hozott a vaklicit

Ismét sor került a hazai gyógyszerpiacon a félévente aktuális vaklicitre, egyelőre a végleges eredmények még nem állnak rendelkezésre, az eddig beadott ajánlatokból azonban az látszik, hogy a Richter 19 termék esetében (egy termék több kiszerelést is érint) átlagban 3%-os termelői árcsökkentést vállalt, míg az Egis 14 termék árát mérsékelte, átlagban 8%-kal - írja a portfolio.hu.
2013.03.06. Hírek

Orvostanhallgatókat nevelnek az egészséges életmódra

A magyarok egy mindeddig keveset vizsgált rétegének, az egyetemistáknak az egészséges életmódra nevelését tűzte ki céljául a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége három hazai egyetemmel – köztük a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrummal – együttműködésben.
2013.03.05. Hírek

Pozitív változást hozhatnak a kórházátalakítások?

Általános vitára alkalmasnak találta hétfői ülésén az Országgyűlés egészségügyi bizottsága azt a törvényjavaslatot, amely az állami tulajdonba került, gazdasági társaságként működő 28 kórházat költségvetési intézménnyé alakítaná.
2013.03.05. Hírek

Szemben a világtrenddel a magyar gyógyszerpiac

Miközben a világ gyógyszerpiaca négy százalékkal nőtt tavaly, a magyarországi gyógyszerpiac 4,5 százalékkal zsugorodott. A kormányzati törekvés így tehát érvényesült, kérdés, hogy ez hosszú távon hogyan hat a lakosság egészségi állapotára - írja a Világgazdaság.
2013.03.05. Hírek

Milliárdos hamisgyógyszer-forgalom

Bár a gyógyszerpiacnak mindössze a 2-3 százalékát teszi Magyarországon a nem biztonságos forrásból származó szerek forgalma, ez a nagyjából 600 milliárd forintos éves hazai gyógyszerforgalmat alapul véve milliárdos nagyságrendű - írja a Világgazdaság.
2013.03.04. Hírek