hírek

Mi köze az inzulinnak a tanuláshoz?

„Az emberek az inzulinra csak a cukorbetegséggel kapcsolatban szoktak gondolni, pedig több metabolikus tünetegyüttes bizonyos típusú kognitív (tanulási) problémával és magatartási rendellenességgel is összefügg, a demenciával például, vagy a depresszióval” – magyarázza Yun Zhang, a kutatás vezetője.
2013.03.04. Hírek

Mozgáslaboratórium a gyógytornász szolgálatában

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mozgáslaboratóriuma nemcsak a diagnózis és a tudományos munka területén nyit új kapukat, de az oktatásban, illetve a betegek kezelési programjának összeállításában is segítséget nyújt.
2013.03.03. Hírek

Kína gyógyszerhamisításban (is) nagyhatalom

A kínai állami gyógyszer és élelmiszer-biztonsági hivatal, valamint a közbiztonsági minisztérium közlése szerint mintegy 14 ezer esetben vizsgálódtak gyógyszerhamisítás gyanújával a kínai hatóságok 2012-ben.
2013.03.02. Hírek

Kényszerprivatizácó jöhet

A megelőző negyedévi 110,4 milliárd forintról 115 milliárd forint közelébe emelkedett a kórházak összes tartozása a tavalyi utolsó negyedévben. A jelenlegi struktúrában az intézmények nem képesek finanszírozni az érvényes szolgáltatáscsomagot - írja a Napi Gazdaság.
2013.03.01. Hírek