hírek

A rossz alvás megváltoztatja az emberi szervezetet

A rossz alvás "drámai hatással" van az emberi szervezet működésére, ami abban jut kifejeződésre, hogy több száz gén tevékenysége módosul napközben az elégtelen alvás következményeként - állapították meg brit tudósok.
2013.02.27. Hírek

A lassan növő babák kamaszkorukra érik be kortársaikat

Azon csecsemőknél, akiknek súlya lassan növekedett nyolchetes és kilenc hónapos koruk között lassú testsúlygyarapodást figyeltek meg a szakemberek egészen hét éves korukig, amelyet aztán hirtelen fejlődés követett, míg végül a gyerekek tizenhárom éves korukra beérték a kortársaikat - írja a hvg.hu.
2013.02.26. Hírek

A becsültnél is magasabb kórházadósság

37,5 milliárd forinttal tartozik beszállítóinak negyvenöt kórház, valamint a betegellátás is végző négy egyetem – derül ki a Magyar Államkincstár legfrissebb adataiból - írja a Világgazdaság.
2013.02.26. Hírek

Nem éri meg a súlycsökkentő műtét

A súlycsökkentő műtét nem segít az egészségügyi kiadások hosszú távú visszaszorításában – derült ki egy amerikai tanulmányból, amely megkérdőjelezi azon elméletet, amely szerint az ilyen típusú beavatkozások költségei később megtérülnek azáltal, hogy a páciensek kevesebb gyógyszerre és ápolásra szorulnak - írja a Magyar Nemzet.
2013.02.25. Hírek

Közös telemedicina-rendszer

A nehezen diagnosztizálható gasztroenterológiai betegségek gyógyítását segítő közös telemedicina-rendszert alakított ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a temesvári Victor Babes Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem - közölte Wittmann Tibor, az SZTE professzora pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2013.02.25. Hírek