hírek

Mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia alkalmazása a tüdőrák-diagnosztikában

Mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában a Semmelweis Egyetem (SE), az Ulyssys Kft. és a SZTAKI együttműködésében kifejlesztett szoftver, amely CT-felvételeket automatikus elemző, mesterséges intelligencia alkalmazásával segíti a daganatos megbetegedés korai felismerését – mondta Merkely Béla, az SE rektora a projekt zárórendezvényén csütörtökön Budapesten.
2022.10.03. Hírek

Kutatásra 943 milliót nyert a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium

Négy éven át végezhet biovédelmi és biobiztonsági kutatásokat egy 943 millió forintos támogatással zajló program keretében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) keretein belül működő Virológiai Nemzeti Laboratórium (VNL) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.
2022.09.30. Hírek

A COVID-19 pandémiáról szólt a XXVII. Primer Prevenciós Fórum

A COVID–19 eredetéről, a fertőzés miatt bekövetkezett halálesetek okairól és az orvosegyetemek járványkezelési stratégiáiról is értekeztek egészségügyi szakemberek és víruskutatók a XXVII. Primer Prevenciós Fórumon, a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK). A rendezvényen dr. Merkely Béla rektor, dr. Schaff Zsuzsa, a Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézet professor emeritája és dr. Tompa Anna, a Népegészségtani Intézet professor emeritája is előadást tartott.
2022.09.28. Hírek

Gyógyszerészek a betegágy mellett

Klinikai gyógyszerész segíti a betegellátást szeptembertől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán. A gyógyszerészek így már kilenc klinikán vesznek részt a terápiás döntéshozatalban, felügyelik a gyógyszerelést és tanácsokkal látják el a betegeket.
2022.09.26. Hírek