hírek

Több mint kétezren kértek mentességet

Eddig több mint kétezer egészségügyi dolgozó mentességét kérték a kötelező nyugdíjazás alól - mondta el Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pénteken újságíróknak Budapesten.
2013.02.22. Hírek

Vérteszttel az öngyilkosság ellen

Ausztráliai tudósok olyan vértesztet fejlesztenek, amelyik megmutatná, ha valaki öngyilkosságra hajlamos. A University of New South Wales tudósai kutatásukban új antidepresszánsok kifejlesztésén is dolgoznak - írja az index.hu.
2013.02.22. Hírek

Egyedülálló műtétet hajtottak végre Szegeden

Egy rendkívül agresszív tumort távolítottak el a Szegedi Tudományegyetem gyermek- és szívsebészei egy kétéves kislányból. A veséből kiinduló daganat a vénákon keresztül a kislány szívét is benőtte.
2013.02.22. Hírek

Hajrázni kell a forrásokért

Az egészségügyi célú uniós fejlesztésekre szánt források negyedét még nem hívta le Magyarország, az eddig elindított projektek közül pedig sok jelenetős késésben van. Különösen a kórházaknak nagyon fel kell gyorsulniuk, ha nem akarják elveszíteni a támogatásokat - írja a Világgazdaság.
2013.02.22. Hírek

Jól kezelehető az új vírus

A Közel-Keleten nemrégiben megjelent új, SARS-szerű koronavírus jól adaptálódott ahhoz, hogy embereket fertőzzön meg, de immunmoduláns vírusellenes szerekkel kezelni lehet – írja az index.hu.
2013.02.21. Hírek

Nem a rendelőállamosításra

Közel sem lesz teljes körű a szakrendelők államosítása, miután az érintett önkormányzatok mintegy 90 százaléka úgy döntött: megtartja a rendelőt. Erről Pásztélyi Zsolt, a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke számolt be az egészségügyi vezetők szaklapjának konferenciáján - írja a Világgazdaság.
2013.02.21. Hírek

Hatalmas tartalékok rejlenek az idegi plaszticitásban

Néhány hét kezelés után újra járnak, sőt ugrálnak és futnak azok a laboratóriumi patkányok, amelyek kísérletesen előidézett súlyos gerincsérülés nyomán mind a négy végtagjukra lebénultak. A módszert hamarosan embereken is kipróbálhatják.
2013.02.20. Hírek