hírek

Újra támadhat a SARS

A tíz évvel ezelőtt súlyos járványt okozó SARS-hoz hasonló megbetegedést jelentettek Nagy-Britanniából. Szűk egy év alatt 11 ismert esetet jegyeztek fel, ami felveti egy újabb halálos járvány kirobbanásának lehetőségét - írja a napi.hu.
2013.02.15. Hírek

Rákszűrő melltartót fejlesztettek ki

Az eddiginél korábbi stádiumban és könnyebben képes kimutatni az emlőrákot egy detektorokkal és adatrögzítővel felszerelt melltartó, amelyet hamarosan piacra dobhatnak az Egyesült Államokban - adta hírül a CBS televízió.
2013.02.15. Hírek

Fekete lyuk az egészségügyben

Évente mintegy hatvanmilliárd forintot a jelenleginél hatékonyabban használhatnának fel az egészségügyben, ha a finanszírozás teljes mértékben a betegek valós ellátási igényeihez és nem a kórházak igényeihez igazodna – állítják a Corvinus Egyetem szakértői.
2013.02.15. Hírek

Nem változott az elhízottak aránya az elmúlt 4 évben

Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben – derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
2013.02.15. Hírek

Nem kérhetnek pénzt a háziorvosok

Márciustól nem kérhetnek pénzt a háziorvosok az influenza és a pneumococcus elleni védőoltások beadásáért - derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számából.
2013.02.15. Hírek

Szívrohamhoz vezethet a túl sok kalcium

A kalciumban gazdag étrend és a kalcium-kiegészítők szedése akár duplájára is emelheti a szívroham miatt bekövetkező halálozások kockázatát, ha naponta 1,4 grammnál többet veszünk magunkhoz belőle - mutatott rá egy nagyméretű svéd tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
2013.02.15. Hírek

A tüdőrák hamarosan megelőzi a mellrákot

A mellrákot megelőzve a tüdőrák lesz pár éven belül a rák miatti halálozás leggyakoribb oka az európai nők körében - figyelmeztetnek a szakemberek, akik szerint ez az állapot mindazonáltal csak rövid ideig fog fennállni.
2013.02.14. Hírek

A születés módja tartósan kihat a bélflórára

A szülés és a táplálás módja befolyásolhatja a későbbi betegségek kockázatát, mivel a bélrendszer baktériumflórája másként fejlődik a hüvelyi úton és a császármetszéssel született babák esetében - olvasható az origo.hu oldalon.
2013.02.13. Hírek