hírek

Rendelő-államosítás: színt kell vallani

Már csak néhány napig, február 15-ig dönthetnek az önkormányzati testületek arról, megtartják-e a még tulajdonukban lévő szakrendelőket. A május elsejei rendelő-államosítás előtt eldől, hogy az átvett szakrendelők mely kórházakhoz kerülnek - írja a Világgazdaság Online.
2013.02.13. Hírek

Ketyeg a bomba a nyugdíjdöntés miatt

Szakrendelések és egész kórházi osztályok működését veszélyezteti a kötelező nyugdíjazás, ami óhatatlanul a hr-krízistől fuldokló egészségügy további karcsúsodását okozza majd.
2013.02.13. Hírek

Az orvosokra itthon van nagy szükség

Az egészségügyben zajló struktúraváltás, és annak első lépcsőfokaként a kórházak állami átvétele az Egyesített Szent István és Szent László Kórházat is érinti, melynek élére Vályi-Nagy Istvánt nevezték ki.
2013.02.12. Hírek

Vitaminok: mennyi az annyi?

Mivel a vitaminok (definíció szerint) olyan, az egészség fenntartásához szükséges vegyületek, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, ma már senki nem vonja kétségbe fogyasztásuk szükségességét.
2013.02.12. Hírek

Fókuszban az idegtudományi kutatások

Az idegtudományi kutatások infrastrukturális feltételeinek javítására fordítja a Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem azt a 760 ezer eurót, amelyet közösen nyertek a Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködési program keretében.
2013.02.12. Hírek

Kevés a pszichiáter és a patológus Magyarországon

A közelmúltban hozták nyilvánosságra azt a listát, amely többek között tartalmazza a 2013-ra meghatározott egészségügyi hiányszakmákat valamennyi megyében. A hiányterületek között szerepel a neurológia, a gyermekfogászat és meglepő módon a pszichiátria is - írja a hvg. hu a Magyar Hírlap cikkére hivatkozva.
2013.02.12. Hírek

Kutatás a hallássérültek internetes beszédfejlesztéséért

A hallássérültek beszédmegértését és beszédtanulását az eddig ismert módszereknél hatékonyabban elősegítő összetett rendszert fejleszt a Debreceni Egyetem Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikája a Miskolci Egyetemmel együttműködve - közölte Sziklai István, a projekt szakmai vezetője.
2013.02.09. Hírek