hírek

Szoros versennyel zárt az Astellas-díj

Csütörtökön éjfélkor lezárult az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazásánál egyetlen pont különbség döntött a dobogóra kerülésnél.
2013.02.01. Hírek

Változik a vaklicit

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiadott közleménye szerint több ponton is megváltozik a gyógyszertámogatások rendszere, amely mind a járóbeteg ellátást, mind a fekvőbeteg ellátást érinti - írja a portfolio.hu
2013.02.01. Hírek

Szimuláló bábuk segítik az orvostanhallgatókat

Véreznek, könnyeznek, izzadnak és még pupillareflexet is adnak azok a bábuk, amelyeket nemrég állítottak a hallgatók szolgálatába a Semmelweis Egyetem Szkill- és Szimulációs laborjában. A „megölhető” élethű bábukkal a diákok az eddigitől egészen eltérően tanulhatják meg, mit is kell tenni éles helyzetben.
2013.02.01. Hírek

Szegedi neurológusok sikere a világban

A Parkinson-kór, a Huntington-kór, a migrén, a stroke vagy a szklerózis multiplex kialakulásában is szerepet játszó, úgynevezett kinureninekkel kapcsolatos másfél évtizedes kutatásaikról számolnak be a Nature Review Drug Discovery című folyóiratban a Szegedi Tudományegyetem neurofarmakológiai csoportjának munkatársai.
2013.01.31. Hírek

Gyógyszerkassza: folytatódik a kiadáscsökkentés

A Világgazdaság szerdai száma szerint az orvosságok ártámogatására fordítható 2013-as keretet ugyan tavaly év végén jelentősen, 158 milliárdról 221 milliárd forintra emelte a kormány, az előirányzat azonban csak szigorú gazdálkodás mellett tartható.
2013.01.31. Hírek