hírek

"Nem tudunk szakembereket importálni"

Péntekig kell tájékoztatniuk az egészségügyi dolgozókat az intézményvezetőknek a kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatról, az érintetteknek pedig 15 nap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy nyilatkozzanak, kérik-e az egyedi mentességet – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Kórházszövetség elnöke.
2013.01.24. Hírek

Ragaszkodnak a hálapénzhez

Húsz évvel a rendszerváltás után is rendszeresen fizet hálapénzt a magyar beteg, és továbbra sem lát kivetnivalót ebben. A hálapénz elleni kezdeményezések tehát eddig nem vezettek sikerre – állapítja meg az Egészségügyi Gazdasági Szemlében ismertetett tanulmány
2013.01.23. Hírek

Belső órája van az influenzavírusnak

Az influenzavírus belső órával rendelkezik, amely megmondja pontosan, mikor kell támadnia, hogy maximális hatást érjen el - derül ki a Cell Reports című szakfolyóiratban közzétett amerikai tanulmányból.
2013.01.22. Hírek

Gyógyszervásárlás Erzsébet-utalvánnyal?

Anyagi okok miatt egyre több beteg fogadja el az orvosok által rendelt gyógyszerek helyett a patikusok által ajánlott olcsóbb készítményeket. A receptek kiváltását a gyógyszerészi kamara szerint tovább segítené, ha a jövőben a patikaszereket is lehetne venni a szociális Erzsébet-utalvánnyal és a SZÉP-kártyával.
2013.01.22. Hírek