hírek

A(z) Magyar Orvosok Szövetsége közleménye

2013. január 12-én a Visegrádi Országok Orvosszakszervezeteinek képviselői Brno-ban tartották soros találkozójukat. A találkozó témája országainkban kialakult, egészségüggyel összefüggő helyzet értékelése, a közös problémákat érintő megoldási lehetőségek számba vétele volt.
2013.01.14. Hírek

Megfejtették az inzulin titkát

Először sikerült megfigyelnie egy nemzetközi kutatócsoportnak, hogy az inzulin miként dokkol a sejtek felületén, a folyamat megismerése segít olyan új készítmények kifejlesztésében, amelyek egyaránt hatásosak az 1-es és 2-es típusú diabéteszben.
2013.01.11. Hírek

Sikeres kísérleti kezelés HIV ellen

Az utóbbi harminc év intenzív kutató-fejlesztő munkájának köszönhetően a HIV-fertőzést, ha gyógyíthatóvá nem is, de igen lassú krónikus betegséggé sikerült szelídíteni.
2013.01.10. Hírek

ÁNTSZ: egyre több a beteg

Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
2013.01.10. Hírek

A móri kórház beolvad a Fejér Megyei Szent György Kórházba

Beolvad a Fejér Megyei Szent György Kórházba a Móri Városi Kórház-Rendelőintézet, az integráció célja a szakmai fejlesztés és nem az intézmény megszüntetése vagy leépítése – közölte a megyei közgyűlés elnöke és a megyei kórház főigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Székesfehérváron.
2013.01.09. Hírek

Gyerekorvosok: a kényszernyugdíjazás egy csapásra krízishelyzetet teremt

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a többi egészségügyi érdekképviseleti szervezethez hasonlóan tiltakozik a közszférát érintő nyugdíj törvény ellen és kéri a hatályon kívül helyezését az egészségügyi szférában. Az egyesület szerint azonnali szakemberhiányhoz és krízishelyzethez vezetne a kényszernyugdíjazás.
2013.01.09. Hírek