hírek

Közös mellrákellenes program indul

Mellrákellenes programra nyert több mint 500 millió forintos uniós támogatást a hódmezővásárhelyi kórház. A projekt révén Szentesen és a romániai Aradon is lesznek fejlesztések.
2013.01.09. Hírek

Nem lesz kötelező a tbc-szűrés

A kormány rendelettervezete újraszabályozza a tbc-szűrő vizsgálatokat: a javaslat a jövő évtől megszüntetné azt a lehetőséget, hogy szükség esetén kötelező szűrővizsgálatokat rendelhessenek el a hatóságok az ország egyes területein.
2013.01.09. Hírek

70 éves korukig dolgoznának az egészségügyisek

Kedden egyeztetnek a kórházi, szakmai szervezetek az egészségügyi államtitkárral a kötelező nyugdíjazásról - értesült az InfoRádió. Az év végén megjelent kormányhatározat szerint a nyugdíjas kort elért közszférában dolgozók munkaviszonyát meg kell szüntetni január 31-ével.
2013.01.08. Hírek

Kevesebbet spórolhatnak a gyógyszereken

Még ebben a hónapban kiírják a közbeszerzéseket a kórházakban leggyakrabban alkalmazott gyógyszerekre. A lista összeállításakor kiderült: a kórházi gyógyszerfelhasználás nagyjából 35 milliárd forintot tesz ki, holott az Egészségügyi Államtitkárság azt korábban 100-110 milliárdosra becsülte.
2013.01.08. Hírek

Béresített nyugdíjak az egészségügyben?

A szakorvosjelöltek után az idős orvosok is jelentős béremeléshez juthatnak. A kormány nem engedi a jövőben, hogy a köz szolgálatában állók egyszerre legyenek munkavállalók és nyugdíjasok. Csakhogy így megbénulna a rendszer, ezért jön a fából vaskarika - „béresíthetik" a nyugdíjakat.
2013.01.07. Hírek

Újabb remény a rák ellen

Olyan nagyszámú sejteket fejlesztettek ki laboratóriumi kereteken belül, amelyek hatékonyan vették fel a harcot a rák és a HIV-fertőzés ellen, így potenciális kezelésként lehetne őket alkalmazni a betegségek ellen - írja a BBC.
2013.01.07. Hírek

Kötelezővé vált az elektronikus recept használata

Kötelezővé vált Romániában január elsejétől az elektronikus recept használata, de erre csak a magánvállalkozásként működő családorvosi rendelők készültek fel, az állami kórházak és járóbeteg-rendelők többsége nem szerezte be a szükséges felszerelést - írták pénteken a román lapok.
2013.01.07. Hírek

Úttörő pécsi kutatás a gyermekekért

Magyarországon csaknem százötvenezerre tehető a meddő párkapcsolatok száma; vagyis minden hetedik párnak kell szembenézni a ténnyel, hogy természetes úton talán soha nem születhet gyerekük. A Pécsi Tudományegyetemen ez ellen veszik fel a harcot, egy új eljárással.
2013.01.04. Hírek