hírek

IVF: az ikerterhesség nagyobb kockázatot rejt magában

Az IVF, vagyis mesterséges megtermékenyítés révén bekövetkező ikerterhesség nagyobb szövődményi kockázatokat rejt magában mind az anya, mind pedig a babák számára, mint két külön egy embriós terhesség - állapította meg egy svéd tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
2012.12.18. Hírek

Kivonják az orvosokat az egészségügyből

Az intézményvezetők legszörnyűbb rémálmait váltja valóra a parlament azzal, ha a kormány ígéretei ellenére hétfőn mégis megszavazza, hogy az egészségügy közalkalmazottai sem dolgozhatnak nyugdíjuk megtartása mellett.
2012.12.18. Hírek

Gyermek-egészségügyi informatikai rendszert alakítottak

MagTár néven földrajzi helytől és szervezeti formától függetlenül használható gyermek-egészségügyi informatikai rendszert alakított ki uniós támogatással a T-Systems Magyarország - közölte Kincses László projektvezető hétfőn Szegeden.
2012.12.18. Hírek

A kis falvakban nem lesz ügyelet?

Türelmetlenek és aggódnak a kistelepülések polgármesterei Makó környékén: mivel január elsejével megszűnnek a kistérségi többcélú társulások, itt az eddig közösen finanszírozott orvosi ügyeletnek is vége. A legkisebb falvak önerőből ezt nem tudják finanszírozni, más megoldásról viszont egyelőre nem kaptak hírt – pedig az évből már csak 2 hét van hátra.
2012.12.18. Hírek

Alapjog a nyugdíj melletti munka

Alaptörvény-ellenesnek tartja a Liga a kormánynak azt a javaslatát, hogy a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőktől megvonnák juttatásaikat, ha a közszférában munkát vállalnak - közölte a Liga Szakszervezetek az MTI-vel hétfőn.
2012.12.18. Hírek

"Minden napra egy mese"

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar jogelődje, a Hajdúböszörményi Óvóképző Főiskola elindította „Minden napra egy mese” programját.
2012.12.18. Hírek

Lezajlott az egyesülés

A Nycomed Pharma Kft. 2012. december 1-től Takeda Pharma Kft. néven működik tovább, ezzel Magyarországon is lezárva a nemzetközi hálózatában 2011-ben elkezdett egyesülési folyamatot.
2012.12.17. Hírek