hírek

300 milliárd forintot kapott az egészségügy

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 300 milliárd forint uniós és hazai támogatás jutott Magyarországon az egészségügyi intézményeknek - közölte Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) rajzpályázatának eredményhirdetésén.
2012.12.17. Hírek

Altatás nélkül műtötték: azt remélik, járni fog

Mély agyi stimulációs műtétet hajtottak végre egy Parkinson-kórban szenvedő, járásképtelen nőn az Országos Idegtudományi Intézetben. A beavatkozás előtt nem tudott lábra állni, és már a gyógyszerek sem segítettek rajta. Orvosa a műtét során elmondta: a cél, hogy a műtét alatti stimulációval kiderüljön, hogy milyen hatást lehet majd elérni a végleges elektródákkal.
2012.12.17. Hírek

Egészségügyi államtitkárság: az onkológiai ellátás fejlesztése és további hatékony terápiák finanszírozása várható

A közigazgatási egyeztetésre küldött, az onkológia területét is érintő egészségügyi rendelettervezet célja az ellátás minőségi fejlesztése. A tervezet értelmében új terápiás lehetőségek jelenhetnek meg a fej-nyak daganatok, valamint a gyomorrák kezelésében, továbbá a tételes finanszírozás keretében a tüdődaganatok kezelésére is elérhetővé válhat egy új készítmény - közölte az egészségügyi államtitkárság az MTI-vel.
2012.12.17. Hírek

A kávé csökkenti a szájrák kockázatát

Azok, akik naponta négy vagy annál több csésze koffeines kávét isznak, jelentős mértékben csökkentik bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát - jelentette az Amerikai Rákkutató Társaság legújabb tanulmányában, amelyről a Health Day számol be.
2012.12.16. Hírek

2013 a népegészségügyi mozgósítás éve lesz

Az egészségügyben 2013 a népegészségügyi mozgósítás éve lesz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy egészségügyi konferencián.
2012.12.14. Hírek

Megmarad a gyógyszergyártók k+f kiadásainak leírhatósága

A növekedés lehetőségét segíti, hogy a gyógyszergyártók kutatás-fejlesztési kiadásai "rendszerszerűen" leírhatóak lesznek a gyógyszergyártók költségvetési befizetéseiből - mondta a nemzetgazdasági tárca költségvetésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön egy egészségügyi konferencián, Budapesten.
2012.12.14. Hírek