hírek

Nem a megtakarítás a cél

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint félreértelmezték az onkológiai készítmények támogatásának módosításáról szóló tervezetet, hiszen annak célja éppen az, hogy minél többen kaphassák meg a számukra hatékony kezelést.
2012.12.14. Hírek

Azonnal küldjék a mentőt! Jó, de hova?

Jövő tavasztól ha a mentőket, a rendőrséget vagy a tűzoltókat hívjuk, minden hívás Miskolcra vagy Szombathelyre fut be. Két őrzött bázison több száz operátor ül majd, nekik kell gyorsan azonosítani, hogy hol történt baleset vagy bűncselekmény, és kiket riadóztassanak.
2012.12.13. Hírek

Hogy érhetők el a célzott onkológiai gyógyszerek?

Újraszabályozza a drága, tételes elszámolású onkológiai gyógyszerek elosztását a kormány honlapjára felkerült, az Emmi által jegyzett legújabb, máig véleményezhető salátarendelet-tervezet, amely az indikáció megkérdőjelezhető szűkítésén túl további hozzáférhetőségi kérdéseket is felvet.
2012.12.13. Hírek

Botrányos a betegpanaszok kezelése

Hiába állapította meg a szabálytalanságot és a jogsértést az országos szakfelügyelő főorvos, a vizsgálatát most záró országos tisztifőorvos érdemi közbeavatkozás nélkül, mindössze dokumentációs mulasztásként értékelte a fogyatékosok fogászati ellátásnak elégtelenségét.
2012.12.12. Hírek

Vizeletből állítottak elő agysejteket

Agysejtek bőséges forrása lehet a jövőben az emberi vizelet kínai kutatók tanulmánya szerint, akik viszonylag egyszerű módszert találtak arra, hogy az emberi vizelettel kiürülő sejteket értékes, akár a neurodegeneratív betegségek terápiájában is felhasználható idegsejtekké alakítsák át.
2012.12.12. Hírek

Regionális onkológiai hálózat épül Észak-Magyarországon

Regionális onkológiai hálózat épül az észak-magyarországi térség három megyéjében, a zömmel uniós forrásból megvalósuló projekt 1 milliárd 780 millió forintba kerül - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa kedden, miskolci sajtótájékoztatóján.
2012.12.12. Hírek