hírek

Jövőre hajtanak végre először méhtranszplantációt egy ausztrál nőn

Az ausztrál, Új-Dél-Walesből származó nő lehet az elsők között az egyik, akin méhtranszplantációt végeznek el Ausztráliában a Sydney-i Royal Nőkórházban mérföldkőnek számító kutatása részeként. A 29 éves Kirsty Bryant műtétjét jövő év elejére tűzték ki, 53 éves édesanyja, Michelle méhét fogja megkapni.
2022.09.15. Hírek

Uniós forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben

Megkezdődött az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjának Kenézy Gyula campusán, a projekt 300 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatással valósul meg - közölte az egyetem projektkommunikációs szolgálata az MTI-vel.
2022.09.09. Hírek

Pintér Sándor rovancsolást rendelt el a háziorvosi rendelőkben

Ellenőrizni fogják egyebek mellett a rendelők működtetéséhez szükséges szerződéseket, engedélyeket. Az ellátóhelyek felszereltségét, az ott dolgozók szakmai végzettségéről szóló igazolásokat, valamint egészségügyi alkalmassági vizsgálataikról igazoló dokumentumokat.
2022.09.07. Hírek

Megszűnt a gyermekkardiológiai Sopronban

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük.
2022.09.06. Hírek