hírek

Összeomolhat a betegszállítás?

A várakozásokkal ellentétben emelkedett a szolgáltatók üresfutása, romlott a költséghatékonyság, a másik oldalon azonban egy felülről zárt, százmilliókkal csökkentett kassza áll, ami ráadásul az üzemanyagár változását is figyelmen kívül hagyja.
2012.12.12. Hírek

Adoptálással az abortusz ellen

A kormány tovább növelné az örökbefogadás lehetőségeit. Soltész Miklós államtitkár szerint az egészségügyi dolgozók is sokat tehetnek azért, hogy megszülethessenek a nem tervezett gyermekek.
2012.12.11. Hírek

Genetikai elemzés segítségével követték nyomon a veszélyes baktérium terjedését

A Clostridium difficile elnevezésű, sok esetben halált okozó baktérium két, közeli rokonságban álló törzse vált antibiotikum-rezisztenssé, és terjedt el gyorsan világszerte a kórházakban - állapították meg brit kutatók a baktériumtörzsek genetikai elemzésével, amelynek eredményéről a Nature Genetics című szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban számoltak be.
2012.12.10. Hírek

Egyre kevesebb az aktív orvos

Nem túloztak, akik azt állították: a magyar egészségügy összeomlana, ha a korábbi terveknek megfelelően és más közalkalmazottakhoz hasonlóan kényszernyugdíjaznák a 62 év felettieket. Elvileg több mint 51 ezer aktív orvos van ma Magyarországon, de közülük még 35 ezer sem praktizál. Akik gyógyítanak, azoknak a 42 százaléka pedig már 55 éves is elmúlt.
2012.12.10. Hírek

Több férfi, mint nő hal bele a rákba

A férfiaknál nemcsak gyakrabban diagnosztizálnak rákbetegséget, de náluk nagyobb a valószínűsége a tumor miatti halálozásnak is, mint a nőknél - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
2012.12.10. Hírek