hírek

Horvát-magyar együttműködés keretében fejlődik az orvosképzés

Az év végén zárul a horvát-magyar összefogással létrejött projekt, melynek köszönhetően, az egészségügyi oktatás összehangolása révén a horvát-magyar határ mindkét oldalán javulhatnak az egészségügyi szolgáltatások. A program, mely az EU szintjén is egyedülálló, a Pécsi Ttudományegyetem Általános Orvostudományi Kar koordinálásában valósult meg - írja a pecsiujsag.hu.
2012.12.10. Hírek

Rehabilitáció: az ombudsman szerint iránymutató az Ab döntése

Szabó Máté ombudsman iránymutatónak, a kiszolgáltatott emberek jogainak gyakorlati védelme szempontjából is jelentősnek tartja, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek találta azt a szabályt, amely minimális jövedelemmel járó keresőtevékenység esetén is kizárta a rehabilitációs ellátás folyósítását - közölte a biztos hivatala.
2012.12.07. Hírek

Több fogyatékos kisgyerek lesz a megmentett koraszülöttek között

Emelkedés várható a súlyos fogyatékossággal élő gyerekek számában, miután egyre több éretlen újszülöttet sikerül életben tartani, ám eközben csekély előrelépés történt a nagyon éretlen babák hosszú távú egészségének javításában - közölték szerdán brit neonatológus szakemberek.
2012.12.06. Hírek

Egészségügyi nagyprojektre készül Debrecen

Egy Debrecenben megvalósítandó protonterápiás kutató- és gyógyítóközpont létrehozásáról egyeztetett szerdán a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Václav Klaus cseh köztársasági elnök Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.
2012.12.06. Hírek

Nem kell a drága beteg?

A lehetségesnél kevesebb beteget látnak el a kórházak, aminek akár az is oka lehet, hogy nem fogadják a súlyos állapotú, drága kezelést igénylő betegeket – hangzott el egy budapesti konferencián.
2012.12.06. Hírek

Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert alakítanak ki Szegeden

Háziorvosokat, iskolaorvosokat és kisebb kórházakat segítő, a magyar egészségügyben úttörő bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert alakít ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bőrgyógyászati klinikája, a Montana Tudásmenedzsment Kft. és a Dermapix Kft. - közölte Kun Éva, a Montana Kft. elnöki tanácsadója szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.
2012.12.06. Hírek

Karrier-boom az egészségügyben

Magyarországról nehéz lehet elhinni, de az Egyesült Államokban munkahely-boom várható az egészségügyben, amely a következő tíz évben 5,6 millió új munkahelyet jelent.
2012.12.05. Hírek