hírek

Szabadalmaztathatóak-e a gének?

Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága (Supreme Court) pénteken bejelentette, hogy megvizsgál egy genetikával kapcsolatos szabadalmat: a Myriad Genetics nevű cég levédette az emlőrák génjét. Az ügynek nagy hatása lehet az orvosi diagnosztizálási technikákra.
2012.12.03. Hírek

Magyar Orvosi Kamara: hiába minden, januárban emelik a tagdíjat

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos küldöttközgyűlésén hosszas vita alakult ki a tagdíjemelés miatt - mondta Éger István, a MOK elnöke az MTI-nek, kifejtve: mivel az országos küldöttközgyűlésnek nincs döntési jogköre a tagdíj kérdésében, e tekintetben nem volt tétje a szombati napnak, januárban emelkedik a kamara tagdíj.
2012.12.03. Hírek

A torokrák egyik forrása lehet a HPV-fertőzés

A nemi úton terjedő HPV fertőzést általában a méhnyakrák kialakulásának megemelt kockázatával szokták összefüggésbe hozni, de ötszörösére emeli a torokrák kialakulásának kockázatát is - állítja egy új jelentése, amelyről a Fox News számol be.
2012.12.03. Hírek

Átvették kinevezésüket az új kórházigazgatók

Az újonnan megbízott kórházigazgatók szombaton vették át öt évre szóló kinevezési okiratukat Budapesten. A kórházak államosítása az első sikeres lépés volt, amit az adósságállomány rendezése követ majd - mondta el az ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
2012.12.03. Hírek

Gének üzenete - Megfejthető titkok magzati korban

Jó géneket örökölt... Rosszak a génjei... Mindenért a gének felelősek egészségünkkel kapcsolatban - ilyen és ezekhez hasonló kijelentések gyakran hangzanak el, de vajon minden egészségügyi problémánk visszavezethető a génekig? Klujber Valéria genetikus, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Családtervezési Központjának munkatársaként igencsak otthon van ebben a témában.
2012.12.01. Hírek