hírek

Meg kell akadályozni a MOK-tagdíj botrányos mértékű emelését

A Magyar Rezidens Szövetség felszólította a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombaton ülésező országos küldöttközgyűlését: akadályozza meg a kamarai tagsági díj botrányos mértékű emelését, illetve a MOK vezetőségétől követeljen meg egy minden orvos számára hozzáférhető részletes pénzügyi beszámolót - közölték a rezidensek.
2012.11.30. Hírek

AIDS-világnap - ECDC: további befektetésre van szükség a HIV-fertőzések megelőzésére Európában

A gazdasági megszorítások idején is alapvető fontosságú fenntartani a HIV-fertőzések megelőzésére szolgáló intézkedéseket, hogy a vírus átadásának mértékét csökkentsék Európában - szögezte le az AIDS világnapja alkalmából nyilvánosságra hozott közös éves jelentésében a Európai Járványügyi Központ (ECDC) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodája.
2012.11.30. Hírek

További forráskivonásokkal kiszámíthatatlanná válhat a gyógyszerellátás

A gyógyszerpiac meghatározó szereplői összefogást hirdettek a gyógyszerár-támogatási rendszer fenntarthatósága érdekében. A kerekasztal-beszélgetéssel többek között az volt a céljuk, hogy a döntéshozók figyelmét is felhívják: a gyógyszerkassza esetleges további csökkentésével kiszámíthatatlanná válhat a gyógyszerellátás.
2012.11.30. Hírek

Gyógynövényből gyógyszer - együttműködik a debreceni és az aradi egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a közös gyógyszerészeti kutatómunka folytatására, a kifejlesztett új májvédő gyógyszerforma szabadalmaztatására és későbbi forgalmazására, valamint a tudományos kapcsolatok további bővítésére a Debreceni Egyetem (DE) és az Aradi Vasile Goldis Egyetem. Az erről szóló megállapodást Fábián István, a DE rektora és Ardelean Aurel, az aradi egyetem elnöke csütörtökön írta alá Debrecenben.
2012.11.30. Hírek

Syncope - Könyvajánló

A syncope egy olyan spontán múló rosszullét, aminek számtalan oka lehet. Az esetek egy részében az életet veszélyeztető állapot első – vagy akár utolsó – tünete, míg máskor egy ártalmatlan rosszullét következménye.
2012.11.30. Hírek

Kiterjesztenék a K+F-ösztönzést

Több módosító indítványt is benyújtott az országgyűlés egészségügyi bizottsága a parlament előtt fekvő egészségügyi salátatörvényhez. Ezek egyike a gyógyszer-gazdaságossági törvényt módosítaná úgy, hogy a K+F levonhatóságot kiterjesztené, vagyis a gyártók számára automatikusan rendelkezésre állna a lehetőség a jövőben.
2012.11.30. Hírek

Több betegség leküzdhető probiotikumokkal

A probiotikumokat régóta alkalmazzák az emésztés javítására és a bélflóra egyensúlyának helyreállítására, de a legújabb kutatások szerint a kedvező emésztőrendszeri hatások mellett egyéb betegségek leküzdésében is segíthetnek.
2012.11.29. Hírek