hírek

Segítség a szervdonorok hozzátartozóinak

Az agyhalál állapotában lévő donorok szervadományozásához hozzátartozóik beleegyezését kérik. Az egészségügyi szakemberek megfelelő kommunikációval enyhíthetik a szeretett személy elvesztése miatt megélt gyászt és depressziót, ezzel együtt elősegíthetik a transzplantációra kerülő szervek számának növekedését is.
2012.11.29. Hírek

Túl sok vér fogy

Olcsón kapják a kórházak a vért, ezért sokszor akkor is adják a betegnek, amikor nem feltétlenül lenne rá szüksége – állítják szakemberek.
2012.11.29. Hírek

Törzskönyveztetnék az USA-ban a Richter új gyógyszerét

A Forest Laboratories az USA-ban benyújtotta a Richter Gedeon kutatói által felfedezett cariprazine nevű antipszichotikum törzskönyvezési kérelmét mind a skizofrénia, mind pedig az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás és kevert epizódok kezelésére - közölte a két cég a BÉT honlapján szerdán.
2012.11.29. Hírek

Egészség: ismét a WEBBeteg lett Az Év Honlapja

A WEBBeteg nyerte el Az Év Honlapja 2012 címet egészségügy kategóriában - derült ki a Magyar Marketing Szövetség által szervezett verseny hétfő esti eredményhirdetésén Budapesten. Különdíjat nyert a WEBBeteg Elsősegély mobilalkalmazása.
2012.11.27. Hírek

Meghalt Joseph E. Murray

Elhunyt hétfőn az orvosi Nobel-díjas Joseph E. Murray, aki a világon elsőként hajtott végre sikeres veseátültetést.
2012.11.27. Hírek

Az agyat is károsítja a dohányzás

A dohányzás árt az agynak is, mert károsítja a memóriát, a tanulási és a gondolkodási képességeket - állapították meg közel kilencezer ember nyolc éven át tartó nyomon követése alapján brit kutatók.
2012.11.27. Hírek

Veszélyes lehet a grapefruit

Fokozatosan nő azoknak a gyógyszereknek a száma, amelyek grapefruittal együtt fogyasztva akár súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. Bár a citrusfélék és a gyógyszerek kölcsönhatása már régóta ismert, sokszor még a szakemberek sincsenek tisztában a lehetséges következményekkel.
2012.11.27. Hírek