hírek

Elkezdődött a 252. tanév a Semmelweis Egyetemen

„Legyenek büszkék magukra, ahogy – szüleikkel együtt – mi is azok vagyunk Önökre!” – fogalmazott az eseményt megnyitó beszédében dr. Merkely Béla. A rektor kiemelte: a felvételt nyert elsőévesek a világ egyik legjobb egyetemének polgáraivá váltak. A hat karon mintegy 3600 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a 2022/23-as tanévben, közülük közel 750-en az angol, több mint 400-an pedig a német nyelvű képzésen.
2022.09.05. Hírek

Milyen jogai vannak az elhunyt hozzátartozójának?

Súlyos etikai kérdéseket vetett fel egy korábbi eset miszerint egy vidéki nagyváros kórházában fizetni kellett az elhunytak hozzátartozóinak a holttest megtekintéséért. A gyakorlatot közben már megszüntették a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, azonban az Index utána járt, hogy kié a holttest: a kórházé, a hozzátartozóké vagy a temetkezési vállalkozóé?
2022.09.01. Hírek

A száraz szem tünetei a szemhéjtoalett otthoni alkalmazásával enyhíthetők

Krónikus szemhéjgyulladás vagy szemszárazság is állhat az állandó könnyezés hátterében. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a viszkető, égő érzés, a bevörösödött szemek és a szemfáradtság. A Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója egy olyan otthon is elvégezhető gyakorlatsort mutat be, melynek alkalmazásával a tünetek jelentősen csökkenhetnek.
2022.09.01. Hírek

Hamarosan jön a védőoltás az RSV ellen

A több évtizede folyó globális kutatásoknak köszönhetően hamarosan új, hosszabb távon védelmet nyújtó megelőző kezelések állhatnak majd rendelkezésre az évente több mint százezer gyermek halálát okozó légúti vírus, az RSV ellen - olvasható a Nyugat-Ausztráliai Egyetem honlapján megjelent cikkben.
2022.08.29. Hírek