hírek

Új gyógyszer a szklerózis multiplex kezelésére

Első ízben sikerült nemcsak megállítani, de vissza is fordítani a szklerózis multiplexszel járó idegi károsodást. Az új szer kedvező hatása az immunválasz "lehalkításának" köszönhető, de a jó eredményeknek áruk is van.
2012.11.19. Hírek

A születési hónap előre megjósolhatja a szklerózis multiplex kockázatát

A prenatális D-vitamin szintje előre jelezheti a szklerózis multiplexnek az élet későbbi szakaszában kialakuló kockázatát. Ez azt jelenti, hogy az áprilisban született babáknak van a betegségre a legtöbb esélyük, hiszen anyukájuk a terhesség alatt a hideg hónapoknak köszönhetően kevés napfényt kapott - írja a Health Day.
2012.11.17. Hírek

Erősödik az orvoselvándorlás

Az idén újra csúcsot dönthet a Magyarországról átmenetileg vagy tartósan elvándorló orvosok száma. Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a külföldön munkát vállaló, vagy ezt tervező egészségügyi dolgozók száma. 2007-ben még csak 664-en, tavaly már 1901-en kérték ki a kinti munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást.
2012.11.17. Hírek

Magyarországon minden tizedik gyerek koraszülöttként jön a világra - November 17. a Koraszülöttek Világnapja

Magyarországon minden tizedik gyerek a terhesség 37. hete előtt jön a világra. Elsődlegesen a koraszülés tehető felelőssé az újszülöttek halálozásáért világszerte, az ötévesnél fiatalabb gyerekek körében pedig a második leggyakoribb halálozási ok. Magyarországon, - felismerve a probléma súlyosságát - ma már népbetegségként kezelik.
2012.11.17. Hírek

Döntés született a fekvőbeteg intézmények élére júliusban kiírt pályázatokról

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 2012. július 29-én pályázatot írt ki az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, valamint a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézmények eredménytelennek nyilvánított főigazgatói posztjára.
2012.11.16. Hírek