hírek

Új módszer a SARS és más koronavírusok ellen

A SARS-koronavírus mutációs sebességének felgyorsítása lerontja a kórokozó azon képességét, hogy betegséget okozzon a megfertőzött állatokban - állapították meg egérkísérletekben amerikai kutatók, akik szerint a módszer alkalmas lehet új típusú élővakcinák előállítására.
2012.11.14. Hírek

Javítja a koffein a pozitív szavak felismerését

A koffeintartalmú kávé kedvelt frissítő az emberek körében világszerte. A Ruhr Egyetem kutatásból most az is kiderült, hogy egy kis adag koffein növeli azoknak a szavaknak a felismerési sebességét és a pontosságát, amelyek pozitív vonatkozásúak.
2012.11.13. Hírek

Határozatlan idejű sztrájkba kezdett a francia orvosok egy része

Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek Franciaországban hétfőn a magánklinikákon dolgozó sebészek és az állami kórházakban dolgozó rezidensek, miközben mintegy harminc orvos-szakszervezet szervez a következő napokban tüntetéseket a kormány egészségügyi politikája ellen.
2012.11.13. Hírek

Richter célárat emelt a Jefferies

Jelentősen megemelte a Richterre vonatkozó célárát a Jefferies elemzőház, melynek hátterében többek között a gyógyszergyártó cég bevételi előrejelzéseinek javulása állhat.
2012.11.13. Hírek

Gyógyszeripari korrupció Horvátországban

A horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája (USKOK) hétfőn Horvátországban vesztegetés gyanújával őrizetbe vette a ludbregi Farmal gyógyszeripari cég egész vezetőségét és 27 területi képviselőjét annak a legalább három hónapja tartó nyomozásnak az eredményeként, amelyet több száz háziorvosra is kiterjesztettek - jelentette a helyi média.
2012.11.13. Hírek