hírek

Hamarosan meglesznek az új kórházigazgatók

A kórházigazgatói pályázatokkal kapcsolatos döntéshozatal folyamatban van, az eredményt rövidesen nyilvánosságra hozzák - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkársága.
2012.11.12. Hírek

Húsevő növény sebgyógyításra

A húsevő harmatfű (Drosera-nemzetség) fajai egy amerikai kutatás szerint némi ravaszsággal a jövőben számos orvosi eljárás során segíthetnek az emberen.
2012.11.12. Hírek

Motiváló az orvosjelölteknek szóló ösztöndíjprogram

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint az orvosjelölteknek szóló ösztöndíjprogram mint áthidaló megoldás "mindenképpen motiváló" tényező a kezdő orvosok itthon tartásában. Ha pedig a bérek és a háziorvosi praxisok finanszírozásának emelése is folytatódik, annak már komoly hatása lehet az orvos migráció visszaszorításában - mondta Papp Magor.
2012.11.12. Hírek

Új ösztöndíj az orvosjelöltek számára

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) idén új ösztöndíjat hirdet meg a gyermekorvos-jelöltek számára a tavaly első alkalommal, a szakorvos- és szakgyógyszerész-jelölteknek kiírt ösztöndíjak ismételt kiírása mellett. Összesen 624 millió forint pályázható a ma közzétett ösztöndíj-programokban, melyek célja, hogy a fiatal orvostanhallgatók és gyógyszerész-hallgatók anyagi körülményeit javítsa, ezzel motiválva őket az itthon és a pályán maradásra. A rendelkezésre álló forrás 500 fiatal támogatását teszi lehetővé.
2012.11.11. Hírek

A sztatin csökkentheti a rákkockázatot

Dán kutatók megállapították, hogy a diagnózisuk előtt rendszeresen koleszterincsökkentő sztatinokat szedő rákbetegek 15 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint azok, akik kezelésük előtt nem szedték a világszerte elterjedten használt gyógyszert.
2012.11.11. Hírek