hírek

Dohányos orvosok: hiába prédikálnak vizet

Csekély meggyőző erővel tudják pácienseik leszokását támogatni azok az orvosok, akik maguk is dohányoznak - hangzott el egyebek mellett az Ankarai Egyetem orvosi fakultásán dolgozó Dr. Fikri Icli előadásán Bécsben, az ESMO 2012-es kongresszusán, ahol a daganatos megbetegedések prevenciójáért folytatott küzdelem volt a központi téma.
2012.11.08. Hírek

Az orvosi kamara is támogatja a visegrádi orvosszakszervezetek akcióját

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) is támogatja a visegrádi négyek (V4) orvosszakszervezeteinek november 20-ára tervezett közös akcióját, s azt javasolja, hogy tagsága azon a napon "kitűző viselésével adja jelét szolidaritásának, egyetértésének". Erről a MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa szerdai ülésén egyhangúlag döntött, a határozatról a köztestület közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2012.11.08. Hírek

Mítoszok és félreértések akadályozzák a daganatos megbetegedések prevencióját

Az ESMO 2012-es Bécsben rendezett kongresszusán a daganatos megbetegedések prevenciójáért folytatott küzdelem volt a központi téma. A kongresszuson ismertetett tanulmányok kivétel nélkül rávilágítottak arra, mennyire nehéz megküzdeni bizonyos félreértésekkel, amelyek megkérdőjelezik, vagy legalábbis alulértékelik az életmódbeli faktorok fontosságát a daganatos megbetegedések prevenciójában.
2012.11.07. Hírek

Egyre több a kérdőjel a kórházak körül

Még mindig nem tudni, ki lesz a makói és a szentesi kórházigazgató – november elsején hivatalba kellett volna állniuk, de még nem hirdették ki a pályázatok eredményét. Szaporodnak a kérdőjelek a vásárhelyi kórház körül is: az önkormányzat azt állítja, azt is telephellyé minősítették, de a fenntartó GYEMSZI-nél erről semmit nem tudnak.
2012.11.07. Hírek

A mozgás a szívroham után is segít

Először találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.
2012.11.07. Hírek

Kuvaiti betegeket hoznának Magyarországra

Az Ahmad Al-Awadhival, a kuvaiti egészségügyi tárca nemzetközi igazgatójával folytatott megbeszélésen egy onkológiai együttműködés megkezdésében állapodtak meg, amelynek első lépéseként kuvaiti orvosok látogatnak Magyarországra, magyarok pedig a közel-keleti országba - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.
2012.11.07. Hírek

Optikai technikával azonosítható a bőrrák

A bőr alatti apró vérerek hálózatát feltérképező optikai technikával biztonságosan azonosítható a bőrrák, így szükségtelenné válhat a biopszia – állapították meg tanulmányukban osztrák kutatók.
2012.11.07. Hírek

Az egyéni egészségpénztári befizetők tájékozottabbak

Bár 10-ből 7 egészségpénztári tag jól tájékozottnak vallja magát az egészségpénztár által kínált szolgáltatások és kedvezmények körét illetően, több ponton mégis sok a hiányosság – derült ki a Szinapszis Kft. kutatásából, melyet a cég az OTP Egészségpénztár megbízásából készített a pénzintézet tagjai között.
2012.11.07. Hírek