hírek

A terhességi toxikózis

A magas vérnyomással, fehérjevizeléssel, ödémával, vérrögképződési veszéllyel és májfunkciós eltérésekkel járó terhességi mérgezés az anyai és a magzati halálozás egyik vezető oka – indokolják A praeeclampsia kórélettana a kétlépcsős modell tükrében c. tanulmányuk témaválasztását a Semmelweis Egyetem orvosai.
2012.10.29. Hírek

Súlyosan megszenvedjük, ha nem költünk az egészségügyre

Ami nagyon is hiányzik Magyarországon, az a kiszámíthatóság. Ahhoz pedig, hogy újabb projektek jöjjenek ide, biztosan tudnunk kell, hogy az ország merre tart, mennyire kiszámítható a környezet - emelte ki a Sanofi magyarországi vezérigazgatója, Christophe Gourlet a Portfolio.hu-nak adott interjújában.
2012.10.29. Hírek

A fizikai terhelés rákellenes hatású lehet az immunsejtek aktivizálódása révén

Védetté válhatnak a rákos folyamat kiújulásával szemben a rosszindulatú daganatok miatt gyógyszerekkel kezelt betegek a terápia befejezése utáni speciális mozgásprogram segítségével, az immunsejtek aktivizálódása révén - vált ismertté a Testmozgás Integrativ Biológiája elnevezésű konferencia egyik nagy figyelmet keltő előadásából.
2012.10.29. Hírek

Papp Magor: A betegek biztonsága a tét

A szükségesnél jóval kevesebb gyakorlati ismeretre tesznek szert képzésük során az orvostanhallgatók, miközben kezdő orvosként sokszor kell önállóan betegeket ellátniuk.
2012.10.29. Hírek

Magyarországon nincs forgalomban a betiltott influenzaoltás

Magyarországon nem kapható az az influenza elleni oltóanyag, amelynek forgalmazását több európai országban is betiltották - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet - Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) az MTI megkeresésére.
2012.10.29. Hírek