hírek

Fitoösztrogének az étrendben

A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek, amelyek képesek ösztrogénhez hasonló hatásokat kiváltani, jótékonyan befolyásolhatják egyes daganatfajták, szív-érrendszeri betegségek és a diabétesz kimenetelét.
2012.10.27. Hírek

A hormonok az Alzheimer ellen is segíthetnek

Egy régóta zajló hormonterápiás tanulmány legújabb adatai arra utalnak, hogy a hormonpótlást a menopauza bekövetkezte utáni öt éven belül megkezdő nőknél 30 százalékkal kisebb valószínűséggel fejlődik ki Alzheimer-kór.
2012.10.26. Hírek

Bécsbe mennek abortuszra a magyar nők

Egyre több magyar nő keres fel bécsi klinikákat azért, hogy a művi beavatkozás helyett gyógyszeres úton vetesse el nem kívánt terhességét. Míg Magyarországon minden bizonnyal jó ideig nem lesz elérhető a tablettás magzatelhajtás, addig Ausztriában legálisan elvégzik a terhességmegszakítás ezen formáját is. Beindult az abortuszturizmus, 140 ezer forintért még választani is lehet.
2012.10.26. Hírek

Influenzaellenes oltóanyagokat tiltottak be

A Swissmedic svájci gyógyszerügynökség csütörtökön azonnali hatállyal betiltotta a Novartis svájci gyógyszergyártó cég néhány influenzaellenes oltóanyagának további forgalmazását az ország területén, miután ugyanezt tették az olasz, az osztrák és a német hatóságok is.
2012.10.26. Hírek

Két nőből és egy férfiból hoztak létre embriót

Két nő és egy férfi génjeiből hoztak létre embriót Oregon állambeli tudósok egy újfajta vitatott technológia alkalmazásával, amely egy nap arra lehet alkalmas, hogy ritka, gyógyíthatatlan betegségektől védje meg a gyerekeket - számol be az esetről a Fox News.
2012.10.26. Hírek

Az aspirin segíthet a vastagbélrák kezelésében

Az aspirin, a világ egyik legrégebbi és legolcsóbb gyógyszere figyelemre méltóan ígéretesnek bizonyult olyan vastagbélrákos emberek kezelésében, akik betegségének kialakulásában szerepet játszhattak egy gén mutációi.
2012.10.26. Hírek