hírek

Magyar fájdalomra, magyar gyógyszert!

A magyar fogyasztók protekcionista érzelmeire építve szereznék vissza elvesztett hazai piacukat a magyarországi gyógyszergyártók. Ön megnézi, milyen országban gyártott fájdalomcsillapítót vesz be?
2012.10.21. Hírek

Nemi gondokat okozhat a kamaszkori kövérség

A 14-20 év közötti elhízott fiúknak akár 50 százalékkal is alacsonyabb lehet a tesztoszteronszintjük, mint normál súlyú kortársaiknak, aminek következtében annak a lehetősége is megnő náluk, hogy felnőtt korukra impotensek és meddők legyenek – derült a Buffalo Egyetemen készült tanulmányból.
2012.10.20. Hírek

A csontritkulás világnapja: október 20.

Magyarországon százezrek szenvednek az oszteoporózistól. A „néma kórnak” is nevezett betegség kezdetben tünetmentes, sokan az első csonttörésig nem is tudják, hogy csontritkulásuk van.
2012.10.20. Hírek

Betegséget nem lehet jogi úton gyógyítani

A „félkarú rablók” rohamtempóban történt betiltásával nem lesz kevesebb játékfüggő Magyarországon. Ez ugyanis betegség és nem morális probléma, ha a függő nem kap szakmai segítséget, kezelést, akkor nem fogja szenvedélyét feladni, maximum más addikciót választ majd.
2012.10.19. Hírek

Magángyógyszerészek: az összes magánpatika lehúzhatja jövőre a rolót

A jövőre tervezett 70-80 milliárd forintos "megtakarítás" miatt az összes magyar magángyógyszertár megszűnhet a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége szerint. Éves kongresszusuk záródokumentumában az olvasható, hogy "a magyar gyógyszertárak zöme a lét és nemlét határán mozog", és a rendkívül kedvezőtlen tényezők együttes hatását csak a tőkeerős külföldi patikaláncok képesek kivédeni.
2012.10.19. Hírek

Súlyosan depressziós a magyarok hét százaléka

Magyarországon a lakosság harmada szenved valamilyen szintű depresszióban, köztük vannak szorongásos zavarral küszködők. A népesség hét százaléka súlyosan depressziós - mondta a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke csütörtökön, Budapesten, egy egészségügyi konferencián tartott sajtótájékoztatón.
2012.10.19. Hírek

Novembertől a háziorvosoknál az influenza elleni védőoltás

A járvány még nem ért ide, a szakemberek viszont már felkészültek rá. Tavaly a szezon végén okozott ugyan meglepetést az influenza az új típusú „B” vírus megjelenésével, az idei hatóanyag azonban már az új törzs lenne is védelmet nyújt – mondta a Kossuth Rádiónak az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője.
2012.10.19. Hírek

Adassuk-e be a "méreginjekciót" a gyermekeinknek?

A 21. század embere számára talán már a feledésbe merült, hogy a védőoltások bevezetése milyen forradalmi módon változtatta meg az életkilátásokat, csökkentette a gyermekhalandóságot és növelte meg a születéskor várható élettartamot.
2012.10.18. Hírek