hírek

Világszínvonalú fehérjekutatások az ELTE-n

Az ELTE kutatóinak publikációja szerepel az amerikai Science Signaling hetilap legfrissebb számának címlapján. Reményi Attila kutatócsoportja öt évig foglalkozott a problémával, amely a néhány napja Nobel-díjjal kitüntetett Robert J. Lefkowitz és Brian K. Kobilka kutatásaihoz is kapcsolódik.
2012.10.16. Hírek

Életet ment a rákdiagnosztizáló melltartó

Különleges, a mellrák első jeleit detektálni képes sportmelltartót fejlesztett ki a First Warning Systems nevű cég. A melltartó jobb hatásfokkal és sokkal hamarabb veszi észre a daganatokat, mint a hagyományos, mammográfiás szűrési eljárások.
2012.10.16. Hírek

Az év orvosa 2012

Ismét díjazni fogják a kiemelkedő emberi és orvosi teljesítményeket, idén néhány technikai újdonsággal és egy újabb kísérő pályázattal indul az „Astellas-díj – Az év orvosa 2012” pályázat – jelentette be Dr. Markovich György, az Astellas Pharma Kft. ügyvezető igazgatója és egyben az Astellas-díj alapítója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) alelnöke. A DRportal az esemény médiatámogató partnere.
2012.10.15. Hírek

Kevés az idő az orvosok képzésére

Sürgősségi licencvizsgához kötné a háziorvosi ügyelet ellátását a Magyar Rezidensszövetség. Több Csongrád megyei városban már most sem ügyelhetnek enélkül a pályakezdők. A gyakorlati tapasztalatlanság más területeken is gondot jelent: Szegeden az aneszteziológiai és intenzív terápiás szakképzést éppen ezért reformálták meg.
2012.10.15. Hírek